Main menu

header

de Veronica Zărescu

Niciodată un bebeluş nu se va manifesta la fel ca altul. Fiecare e un individ aparte, cu nevoi personale diferite, şi nu trebuie să vă îngrijoraţi sau să vă stresaţi întrebându-vă de ce puiul dumneavoastră nu reacţionează ca al prietenilor, ca al vecinei sau ca al altor mămici întâlnite în parc la locul de joacă.

Nu renunţaţi la alăptat!
Există copii care mănâncă bine din primul moment al vieţii lor şi au mesele la intervale mai mari de timp şi copii care se hrănesc mai puţin şi mai des. Atât timp cât micuţul este sănătos nu trebuie să vă faceţi probleme, doar acceptaţi şi respectaţi ritmul său.
De obicei, bebeluşii care au o greutate mică la naştere sau cei prematuri mănâncă puţin şi des, deoarece obosesc mai repede. Aceştia îşi iau strictul necesar şi adorm, ajungând să se hrănească din oră în oră, ceea ce este destul de dificil pentru mămică. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care numeroase femei renunţă la alăptat şi recurg la alimentarea artificială a bebeluşilor. Este adevărat că a-i da copilului mâncare din oră în oră este foarte dificil, dar nu imposibil, şi atunci când mămica îşi doreşte cu adevărat să alăpteze face orice sacrificiu pentru binele celui mic.

Este nevoie de multă răbdare
Această situaţie nu trebuie considerată o problemă atât de mare, ci este necesară multă răbdare ca bebeluşul să se adapteze la noua sa viaţă. O dată cu creşterea îşi va regla programul şi nu va mai fi atât de solicitant, doar începutul este mai anevoios. Tot ce are nevoie în primele luni de viaţă este ca mami să-l iubească, să-i vorbească şi să aibă multă, multă răbdare cu el. Odată îndeplinite aceste condiţii, micuţul îşi va forma propriul stil de viaţă, cu ore fixe de masă, de joacă şi de somn, şi lucrurile nu vor mai fi aşa dificile pentru proaspăta mămică.