Main menu

header

de Veronica Zărescu

Chinezii sunt de părere că fiecare organ al corpului uman are un stimul în talpă. Masajul labei piciorului este foarte relaxant şi, uneori, poate calma chiar şi durerile de burtică ale bebeluşului, provocate de colici sau de o masă copioasă.

Aduce numeroase beneficii
Masajul bebeluşului este cel mai plăcut mod de a interacţiona cu el. Începeţi cu capul, după care continuaţi cu spatele, cu pieptul şi cu braţele, pentru a coborî apoi pe picioruşe şi, la final, masaţi tălpile. Din păcate, masajul tălpilor copilului este, de multe ori, un pas peste care multe mămici sar, deşi beneficiile sunt multiple. În primul rând, stimulează reflexele native, calmează durerile de burtică, întrerupe plânsul şi dă o stare de bine.

Mişcările trebuie să fie precise, pentru a nu gâdila
Înainte de a începe, prindeţi cu o mână piciorul copilului de gleznă, iar cu cealaltă de laba piciorului şi apoi rotiţi-o uşor când într-un sens, când în celălalt. Întindeţi apoi labele picioarelor celui mic în faţă şi folosiţi degetele mari pentru a masa ambele tălpi. Tot ce trebuie să faceţi este să vă plimbaţi degetul în cerc, fără să apăsaţi prea tare, dar aveţi grijă ca mişcările să fie precise, pentru ca micuţul să nu perceapă atingerile ca pe un gâdilat. Începeţi de la baza degetelor şi coborâţi uşor, folosind, pe rând, degetul mare de la mâna dreaptă şi pe cel de la stânga, ducându-le până la călcâi. Utilizaţi apoi aceeaşi tehnică şi pentru partea de deasupra labei piciorului.

Fricţionaţi şi degetele
Şi masajul degetelor de la picioare este la fel de important. Veţi vedea că atunci când masaţi talpa piciorului, copilul îşi va desface degetele în mod reflex, astfel încât vă va fi destul de uşor să masaţi fiecare deget în parte. Cu o mână se ţine picioruşul bebeluşului, iar cu cealaltă se apucă, pe rând, fiecare degeţel şi se trage uşor. La final, prindeţi laba piciorului celui mic între palmele dumneavoastră şi apăsaţi uşor pentru câteva secunde.