Main menu

header

de Veronica Zărescu

Vacanţele şi momentele frumoase petrecute împreună cu părinţii sunt amintirile cele mai plăcute oferite copiilor. Ce este mai minunat când eşti adult decât să-ţi aminteşti cu bucurie de toate momentele fericite trăite alături de părinţi!?

Lăsaţi grijile deoparte
Părinţii, oricât de ocupaţi ar fi, ar trebui să le ofere copiilor momente plăcute, de distracţie, de veselie, în care dispar orice bariere, timp în care adulţii redevin copii, fără griji, fără supărări sau fără alte preocupări. Am mai adus în discuţie un subiect similar şi doresc să îmi continuu ideea, deoarece observ în jurul meu, cu părere de rău, cum tot mai mulţi părinţi îşi neglijează copiii din acest punct de vedere. Este oarecum de înţeles, deoarece grijile şi neajunsurile ne sustrag de la tot ce înseamnă momente fericite petrecute alături de familie, dar până la urmă noi suntem cei care decidem cum vrem să trăim. Ne putem lăsa dominaţi de griji şi de neajunsuri sau ne putem bucura de familiile noastre, de micuţii sănătoşi, deştepţi şi frumoşi pe care-i avem.

Petreceţi mai mult timp cu cei mici
Într-adevăr, sunt mulţi cei care nu-şi permit să îi ducă pe copii într-o vacanţă departe de casă, dar le pot oferi momente fericite şi frumoase oriunde şi oricând, cu un mic efort. Timpul liber petrecut alături de părinţi este o comoară la care trebuie să aibă acces toţi prichindeii, fără excepţie. Un dialog pe marginea unor teme de interes ale copilului, jocul adaptat în funcţie de vârsta sa, o plimbare cu bicicleta, iată doar câteva momente de mare preţ pentru cei mici. Toate aceste activităţi şi trăiri alături de adulţi reprezintă acele amintiri fericite care ne îmbogăţesc sufletul mai târziu. Aşadar, nu lăsaţi viaţa să treacă pe lângă dumneavoastră şi găsiţi clipe libere pentru copii! Vă veţi simţi bine şi vă veţi revigora, astfel încât problemele şi neajunsurile îşi vor pierde din importanţă.