Main menu

header

de Veronica Zărescu

Iată că a sosit momentul în care micuţul a încheiat prima etapă a vieţii, aceea de bebeluş. De acum, totul se va schimba. Copilul va începe să meargă, dacă nu a şi făcut-o deja, îşi va împărtăşi sentimentele celor din jur şi va descoperi multe lucruri noi. Şi cum acest eveniment nu poate trece fără a organiza o petrecere, vă oferim câteva sfaturi.

Invitaţii trebuie să fie din anturaj
Pentru a organiza o petrecere pentru micuţul ştrengar trebuie să ţineţi seama de câteva lucruri legate de vârsta sa, de programul obişnuit de viaţă şi de obiceiurile sale alimentare:
- cu cât este mai mică vârsta sa, cu atât numărul de persoane invitate trebuie să fie mai mic. Acestea trebuie să facă parte din anturajul obişnuit;
- dacă vor participa şi alţi micuţi, de vârste diferite, este indicat să nu îl ţineţi în braţe, să nu îl sărutaţi pe guriţă şi să nu îi daţi de mâncare;
- ideal ar fi să le organizaţi copiilor un spaţiu în care se pot juca şi în care pot mânca separat de adulţi. O masă numai a lor, amplasată lângă cea a adulţilor, este ideală. Astfel veţi putea supraveghea tot, iar cei mici se vor simţi „independenţi”.

Nu lungiţi petrecerea prea mult!
- muzica nu trebuie să fie un element de stres, ci unul de bună dispoziţie;
- fumul de ţigară este interzis;
- aveţi grijă unde puneţi sticlele cu băuturi alcoolice!;
- nu lungiţi prea mult petrecerea, pentru că micuţii se plictisesc repede şi obosesc când este multă agitaţie în jur.
Pe măsură ce puiul creşte, puteţi să-i organizaţi ziua de naştere în alte spaţii decât cele în care este obişnuit, cum ar fi la pădure, într-un restaurant sau în locurile special destinate petrecerilor pentru copii.