Main menu

header

de Dana Purgaru

Pentru a fi sănătoşi, căţeii şi pisicile trebuie să fie hrăniţi corect în permanenţă şi să aibă un stil de viaţă corespunzător. Vă oferim câteva ponturi care vă pot ajuta să faceţi alegerile corecte.

Nu îi lăsaţi castronul la discreţie
1. Nu îi daţi animăluţului resturi de la masă şi nici alte tipuri de alimente procesate! Pe lângă faptul că acestea conţin sare şi condimente, care pot duce, în timp, la diverse probleme de sănătate, nu sunt nici echilibrate din punct de vedere nutriţional şi contribuie la acumularea rapidă a kilogramelor.
2. Hrana trebuie să fie la temperatura camerei, nici fierbinte şi nici de la frigider.
3. Dacă animalul nu a terminat de mâncat nu îi lăsaţi castronul jos. În cazul în care este vorba despre hrană uscată, aceasta este bine să fie pusă deoparte, iar dacă este hrană umedă, specială sau preparată în casă, trebuie să o introduceţi la frigider în cazul în care mai rezistă o zi sau să o aruncaţi, pentru a nu se altera.

Variaţi meniul lunar
4. Hrăniţi puii de patru-cinci ori pe zi, iar adulţii de maximum două ori.
5. Variaţi în fiecare lună alimentaţia patrupedului dumneavoastră, astfel încât să nu se plictisească de acelaşi sortiment. Respectaţi însă sfaturile medicului veterinar, legate de hrănirea corectă în funcţie de rasă, de kilograme şi de vârstă.
6. La introducerea unui aliment nou în meniu, trecerea se face treptat, nu dintr-o dată.
7. Când alegeţi mâncarea de la pet-shop aveţi grijă să consultaţi lista de ingrediente şi data de expirare.

Masa, la ore fixe
8. Nu mutaţi bolul cu hrană în diverse zone din casă, ci creaţi un loc special pentru masa animalului.
9. Aveţi grijă să nu supraalimentaţi animalul, pentru că, altfel, veţi cheltui, mai târziu, mulţi bani pentru tratamente de slăbit.
10. Daţi-i de mâncare la ore fixe şi oferiţi-i câte o gustare constând în mere, morcovi, nuci sau biscuiţi speciali. Astfel, va învăţa să nu vă deranjeze când mâncaţi.