Main menu

header

de Dana Purgaru

Dacă vă plac foarte mult porumbeii şi v-aţi decis să îi creşteţi în curte, puteţi confecţiona chiar dumneavoastră aviarii confortabile.

Este necesară o fundaţie din beton
Porumbeii nu pot fi crescuţi în apartamente, deoarece au nevoie de anumite condiţii şi se adaptează greu în captivitate. De aceea, cei care stau la curte au posibilitatea să amenajeze aviarii ca la carte.
În primul rând, aveţi nevoie de o fundaţie din beton, de aproximativ 30-35 cm grosime pentru a evita pătrunderea animalelor care sapă galerii. Plasa de sârmă trebuie să fie suficient de deasă, încât să nu permită accesul altor vieţuitoare, cum ar fi pisicile. Este bine ca această plasă să fie bine „ancorată” în beton. Gaura pentru ieşirea şi intrarea porumbeilor nu trebuie să fie foarte mare şi se amplasează cât mai sus. La intrarea în cuşcă este obligatoriu să fie un suport.
Dimensiunile aviariilor se stabilesc în funcţie de numărul de păsări pe care le veţi avea. Oricum, spaţiul trebuie să fie cât mai generos, pentru ca acestea să se simtă bine.

Igiena este foarte importantă
În interior este bine să existe crengi pe care păsările să stea şi cuiburi din lemn, plasate la înălţime, cu acoperiş, pereţi, ieşire şi iarbă uscată în interior. De asemenea, este indicat să amenajaţi şi suporturi pe care porumbeii să poată sta, în cazul în care nu au loc sau nu le plac crengile. Pe podeaua adăpostului presăraţi fân.
Spaţiile destinate hranei şi apei trebuie fixate în aşa fel încât porumbeii să nu le răstoarne sau să le murdărească de materii fecale. E necesar ca acestea să fie uşor accesibile şi uşor de întreţinut şi de curăţat.
Menţinerea igienei în aviar implică schimbarea frecventă a apei de băut şi curăţarea dejecţiilor o dată pe zi.