Main menu

header

11-03-1de Cătălina Tăgârţă

- Iulian Niculae, alias Jul, de la Etno TV, are o căţeluşă de 5 ani

Iulian Niculae, alias Jul, unul dintre personajele serialului „Moroflencii”, care se difuzează sâmbătă, începând cu ora 18:00, la Etno TV, s-a îndrăgostit din nou. De data aceasta, cea care i-a câştigat simpatia nu este soţia sa, Cristina, ci căţeluşa Bella, pe care artistul o adoră. Mai mult, acesta a declarat chiar şi în emisiune că atunci când ajunge acasă o sărută mai întâi pe Bella, abia apoi pe partenera sa de viaţă.

„E o corcitură de Pechinez cu Şoricar”
- Spuneţi-ne câte ceva despre căţeluşa dumneavoastră pe care o iubiţi atât de mult.
- Bella e o corcitură de Pechinez cu Şoricar şi o am de când avea numai 6 săptămâni. Îmi amintesc că Dragoş, băiatul meu, ne-a adus-o într-o noapte. Era atât de mică, încât nici nu se vedea din fesul în care o ţinea. Acum are 5 ani şi o iubim foarte mult. Are jucăriile ei, oase din plastic, mingiuţe şi funii şi e de-ajuns s-o bagi în seamă puţin, că nu mai scapi. Se pune cu lăbuţele în sus ca s-o alinţi şi s-o mângâi.

- Aţi mai avut alte animăluţe înainte?
- Da. Un Ciobănesc German, un Boxer şi un Dog German. Primii doi au murit de parvoviroză în jurul vârstei de 1 an, iar pe ultimul l-am dus la cineva la pădure, pentru că devenise cam agresiv şi nu mai putea veni nimeni pe la noi.

- Descrieţi-ne o zi obişnuită cu Bella.
- Bella e deja membrul familiei. Doarme în pat, la picioarele noastre, stă cu noi la masă şi ne uităm împreună la televizor. Comunicăm foarte bine. De exemplu, dacă vrea afară, iar eu şi soţia suntem la bucătărie, vine şi ne împinge cu lăbuţa, ca să ne ducem să-i deschidem uşa. E foarte deşteaptă. În plus, când vine cineva în vizită, ea stă între scaunele noastre şi se uită când în gura unuia, când în a celuilalt, ca şi cum ne-ar spiona.

- V-a stricat ceva prin casă?
- O singură dată mi-a rupt jaluzelele, dar a fost mai mult din greşeală. Ea stătea pe fotoliu, care e aşezat lângă fereastră, iar când a auzit că a venit cineva la noi la poartă, Bella a sărit ca un glonţ direct spre fereastră şi a rupt jaluzelele. Dar atunci a fost conştientă că a greşit, pentru că a stat ascunsă vreo două ore.

- Are vreun loc preferat?
- Da. Are şi coşul ei, dar când vrea să stea singură se bagă într-un soi de cuşetă pe care o am la mobilă. Când o cauţi şi n-o găseşti, se ştie că acolo e.

„Mâncăm seminţe şi bem bere împreună”
- Ce întâmplări haioase ne puteţi povesti?
- Chiar dacă doarme, când scot berea din frigider şi aude zgomotul pe care-l face capacul vine şi se urcă pe mine, mârâie şi nu se potoleşte până nu-i pun şi ei câteodată un dop cu bere pe farfuriuţă. Ne uităm la televizor, mâncăm seminţe şi bem bere împreună. Să vedeţi cum sparge cojile şi le scuipă, ca un om mare. Iarna, spre exemplu, ştie că n-are voie să intre cu lăbuţele murdare în casă şi de fiecare dată când soseşte de afară se duce la baie şi latră până vine cineva să o spele.

- V-aţi gândit să mai luaţi un animăluţ ca să nu se plictisească?
- Am încercat să mai luăm un câine şi o pisică, dar ne-am văzut nevoiţi să-i dăm înapoi, pentru că Bella e foarte geloasă şi posesivă. Se supărase pe noi, stătea într-un colţ, mârâia întruna şi nu ne mai băga în seamă. Imediat ce a rămas iar singură şi-a revenit.

- A devenit mămică?
- Toţi vor pui de la ea. Din păcate, nu poate deveni mămică, din cauza unei probleme de sănătate pe care a avut-o mai demult, în urma căreia medicul a hotărât să o sterilizeze. A mai avut o problemă şi acum câţiva ani, când a ieşit pe stradă singură, au bătut-o rău nişte copii. A ajuns în stare gravă la veterinar atunci, iar acum, când simte că trec şcolari prin faţa porţii, e disperată, latră întruna.

„După două ore departe de casă sun să întreb ce face”
- Cu cine-o lăsaţi când plecaţi de acasă?
- Dacă mergem în concediu o lăsăm la mama, care stă în aceeaşi curte cu noi. Oricum, şi dacă plecăm doar jumătate de oră, ea se bucură la întoarcere ca şi cum am fi lipsit un an. Dar şi mie mi se face dor de ea. După două ore pe care le petrec departe de casă o sun pe mama sau pe nevastă-mea să le întreb ce face Bella.

- Ce altceva îmi mai puteţi spune despre răsfăţata casei?
- Are mâncarea ei pentru câini, dar evident că mai pofteşte şi de la noi. Cere banană, morcov... Când am luat-o nu mi-am imaginat vreodată că voi sta la masă cu un câine, să vorbesc cu el, dar acum i-am învăţat toate reacţiile, ştiu din priviri, din gesturi, tot ce vrea. Dacă îmi spunea cineva toate astea acum cinci ani mă uitam chiorâş la el, dar acum nu mai concep viaţa fără Bella. Când ajung acasă mai întâi o pup pe Bella, pe urmă pe nevastă-mea. Altfel nu mă înţeleg cu ea, pentru că nu mă lasă să intru în casă până n-o pup, până nu mă joc puţin cu ea.