Main menu

header

de Dana Purgaru

Pusuke este un căţel care, la prima vedere, pare la fel ca oricare altul. Este vioi, nerăbdător să meargă la plimbare cu stăpâna, pofticios, foarte curios... Şi totuşi, are vârsta matusalemică de 25 de ani, ceea ce pentru un câine este uimitor. Acesta e şi motivul pentru care a intrat recent în Cartea Recordurilor.

Pusuke este un Metis din Japonia, născut în martie 1985. Vârsta sa, foarte înaintată pentru un câine, poate fi verificată cu precizie, deoarece autorităţile locale l-au înscris în registre la naştere. În anii noştri, el ar avea, nici mai mult nici mai puţin, decât 120 de ani. Stăpâna lui, Yumiko Shinohara, are 41 de ani şi este extrem de încântată că patrupedul său a însoţit-o un sfert de secol şi a ajuns acum celebru. „S-a născut când eu aveam 16 ani şi astăzi îl consider copilul meu. Nu ştiu câte zile va mai avea, dar voi face tot posibilul ca să trăiască în cele mai bune condiţii“, a declarat ea.
Până în prezent, cel mai bătrân câine din lume era un mascul din rasa Australian Kelpie, în vârstă de 21 de ani şi 3 luni.