Main menu

header

de Claudia Stan

2010 este Anul Tigrului conform zodiacului chinezesc şi se pare că asiaticii fac orice pentru a avea propriul tigru la ei în ogradă. Şi când spunem orice ne referim la ultima modă inventată pentru câinii de companie: vopsirea acestora în culorile felinei.

Au vopsit un Golden Retriever
Pentru că în Europa şi în SUA ştirile despre deschiderea saloanelor pentru îngrijirea animalelor au făcut înconjurul lumii, chinezii au vrut să arate că ei sunt şi mai ingenioşi. Astfel, deoarece în China un patruped poate beneficia de tuns, coafat şi vopsit, în oraşul Sichuan, un câine Golden Retriever a fost vopsit de stăpâni în portocaliu cu dungi negre, asemeni unui tigru. Privit de la depărtare, chiar pare a fi o felină fioroasă, însă urechile şi coada îl dau de gol.

Închisoare pentru un thailandez
La începutul anului, acest obicei al chinezilor a stârnit controverse în rândul populaţiei după ce un thailandez „vâna” câinii vopsiţi pentru blană. Acesta a omorât şi jupuit mai mulţi câini, cărora le vindea blana, ca fiind de tigru. Agenţiile ce se ocupă cu apărarea drepturilor animalelor s-au scandalizat, iar tânărul a fost prins şi încarcerat.

Chow-Chow a devenit urs panda

Vă puteţi imagina dând un biscuit unui căţel-tigru? Ei bine, dacă această variantă nu vă surâde, chinezii vă propun altă nebunie. După ce au făcut o „schimbare de imagine” Retrieverului, asiaticii au intervenit şi pentru trei pui de Chow-Chow, care au devenit... ursuleţi Panda! Acestea nu sunt cazuri singulare. Statisticile arată că între anii 1999 şi 2008, cheltuielile chinezilor pentru înfumuseţarea animalelor de companie au crescut considerabil.