Main menu

header

29-02-1de Claudia Stan

- Campania TAIFASURI: Nu omorâţi câinii fără stăpân, STERILIZAŢI-I!


Carmen Tănase, alias Flăcărica din „State de România”, este o iubitoare de animale declarată. Aceasta a luat la picior Parcul Cişmigiu la mitingul din 30 aprilie pentru a susţine campania împotriva eutanasierii câinilor maidanezi. „Taifasuri” vă prezintă un nou episod din „Nu omorâţi câinii fără stăpâni, sterilizaţi-i!”, în care marea actriţă ne vorbeşte despre avantajele castrării căţeilor.

Susţinătoare a drepturilor animalelor
- Sunt maidanezii o problemă atât de mare a Bucureştiului, încât să fie omorâţi?
- Eutanasierea nu este o soluţie pentru absolut nimic din tot ceea ce este viu! Această metodă de eliminare a căţeilor fără stăpâni propusă pune un semn de întrebare asupra omeniei celor care s-au gândit la ea.

- Dacă aţi deţine o funcţie de conducere, cum aţi remedia această situaţie? Ce proiect aţi promova?
- Există un singur proiect, logic şi eficient! Ce-i drept ar fi de durată mai lungă: sterilizarea. Nu există altul! S-a mai găsit soluţia eutanasierii şi în anul 2001, dar nu a dat rezultate. Dovadă că acum sunt mai multe animale fără stăpâni. Căţeii nu au cum să fie omorâţi toţi o dată, asta e clar. Iar cei ce scapă se vor înmulţi în continuare, şi uite aşa e o problemă care nu se va termina niciodată. Pe când, sterilizarea maidanezilor, deşi durează mai mult timp, rezolvă problema definitiv. Este cel mai simplu mod pe care îl putem aborda, fără să fie omorâţi.

„Am grijă de toate patrupedele din Buftea”
- Dumneavoastră, personal, aveţi grijă de câinii maidanezi?
- Eu am grijă de toate patrupedele fără stăpâni din Buftea, din cartierul în care locuiesc şi de pe străzile pe care umblu. Câinii sunt nişte suflete nevinovate!

- Până unde veţi merge cu această campanie împotriva eutanasierii?
- N-aş vrea să spun vorbe mari, dar sunt în stare să merg foarte departe. Totuşi, sper să se rezolve situaţia pe cale civilizată, fără să spunem că am ajuns la capătul răbdării, pentru că atunci intervin alte raţiuni sau lipsa de raţiune.

- Carmen Tănase îngrijeşte acasă doi căţei, trei pisici şi o iguană. Dragostea faţă de animale o are încă de când era copil, iar actriţa dorea să devină medic veterinar

„S-a mai găsit soluţia eutanasierii şi în anul 2001, dar nu a dat rezultate“