Main menu

header

de Daniela Purgaru

În China trăiesc în prezent mai puţin de 50 de tigri sălbatici, însă aceştia nu au mai fost văzuţi încă de la sfârşitul anilor ‘70.
Conform unor date din anul 2000, pe teritoriul Chinei s-ar mai găsi 15 tigri bengalezi în Tibet, zece tigri indochinezi în sud-vestul Chinei şi aproximativ 20 de tigri siberieni în nord-estul ţării, conform unei organizaţii de conservare a mediului.

Comerţul ilegal continuă
Numai în sudul Chinei, în anii ‘50 erau aproximativ 4.000 de tigri. În prezent se crede că niciunul dintre ei nu mai trăieşte în această regiune.
În 1993, China a interzis comerţul cu oase de tigru şi alte obiecte provenind de la aceste animale, însă tranzacţiile ilegale au continuat în ciuda acestei măsuri.

Şi populaţia globală e ameninţată
Împreună cu alte 12 ţări asiatice, China şi-a propus să dubleze numărul de tigri care trăiesc în sălbăticie până în 2022, cerând protejarea habitatelor pentru salvarea exemplarelor de la extincţie.
Populaţia globală de tigri ar putea să fie în prezent sub 3.200 de exemplare, de la 20.000, cât era în anii ’80, şi 100.000, în urmă cu un secol.