Main menu

header

de Daniela Purgaru

Se spune despre rasa Kohana că are cele mai urâte exemplare din lumea felină. Bineînţeles, nu este o rasă naturală, ea provenind dintr-o mutaţie. Este roz, are pielea foarte ridată, complet „dezbrăcată”, la atingere este ca un cauciuc şi e extrem de rară, în lume fiind doar 20-30 de exemplare.

Cea mai urâtă pisică?
Se pare că provine din Insulele Hawaii, ca urmare a unei mutaţii a unor exemplare de Sphynx (acestea au câteva fire de păr). Rezultatul obţinut este complet lipsit de foliculi (învelişul conjunctiv al rădăcinii părului) şi îi lipsesc chiar şi mustăţile. În acest moment, Kohana este privită, poate pe nedrept, ca fiind cea mai urâtă pisică din lume. Şi totuşi, dincolo de această aparenţă, se află o făptură prietenoasă, foarte afectuoasă şi inteligentă. Spre deosebire de celelalte pisicuţe, acestea au nevoie de multă energie pentru a-şi încălzi corpul şi consumă mai multă hrană. De asemenea, sunt extrem de sensibile şi la efectul soarelui.

Greu de reprodus
Această felină de dimensiuni medii şi cu un aspect extrem de ciudat este ideală pentru cei care sunt dornici de a creşte pisici cu totul şi cu totul speciale. Din păcate, este foarte greu de găsit un exemplar, chiar dacă se încearcă înmulţirea ei în mai multe colţuri ale lumii.