Main menu

header

de Daniela Purgaru

Ce le place cel mai mult pisicuţelor? Cu siguranţă să se joace, chiar şi la vârste mai înaintate. Dar ce puteţi folosi drept obiecte de distracţie a felinelor?

Distracţie cu „resturi”
Pe lângă jucăriile speciale pentru felinele de apartament ce pot fi achiziţionate din pet-shop-uri, pentru joacă pot fi folosite orice obiecte confecţionate din cauciuc, vinilin sau latex. Acestea sunt destul de rezistente. Şi mingea de ping-pong va fi un deliciu pentru pisicuţe, însă nu uitaţi ca noaptea să o ascundeţi, altfel somnul nu va fi deloc prea dulce. În lipsă de altceva, şi ghemotoacele de hârtie sunt bune, însă trebuie supravegheate, deoarece este posibil ca, în foarte scurt timp, acestea să se transforme într-o „colecţie” de rămăşiţe. Mare senzaţie puteţi crea şi cu o sacoşă din hârtie în care pisicuţele adoră să intre, cu un ziar sau cu tubul de carton rămas de la rolele de hârtie igienică.

Ce obiecte trebuie evitate
Nu sunt bune pentru joaca pisicuţelor următoarele obiecte: jucării cu părţi detaşabile, mingi din materiale foarte moi, ce pot fi uşor rupte, pungi din plastic, şosete, pantofi, papuci, mănuşi, celofan, ghemotoace din folie de aluminiu, panglici, gheme etc.