Main menu

header

929 2 1Iubesc și apreciez oamenii cu voință, cu determinare, care înțeleg fenomenul artistic și care reușesc, pe propriile forțe, așa ca mine, să facă per- formanță, într-o nișă care vine pe o piață ce nu ne dă multe șanse de izbândă nouă, celor independenți.

Un astfel de om este minunata Alina Sorescu. Îndrăznesc să o numesc chiar un exemplu, pentru că este o mamă devotată și a transformat dragostea pentru copii într-o prelungire a activității sale, fiind de ani buni mentor pentru picii speciali care vor ajungă pe scenă și să strălucească.

Alina este unul dintre copiii care au fost de mici în lumina reflectoarelor, participând la concursuri, prezentând emisiuni la TVR, ea fiind produsul acestei instituții în care revine mereu cu drag. Televiziunea, în orice formă ar fi ea, este a doua ei casă și o „iubește“ camera de luat vederi, la propriu, având un magnetism care nu te poate lăsa indiferent.

Este spontană, dezinvoltă, capabilă de a susține dialoguri inteligente, de a ieși din situații limită, de a face față cu brio oricărei provocări. Acolo e ca „peștele în apă“, iar asta se simte și dincolo de ecran, având succes în mai toate producțiile pe care le-a realizat peste ani.

Ne știm de multă vreme, din anii 2000, când amândoi eram, cumva, la început de drum și am prezentat, și am cântat împreună în mai multe gale realizate de Radio România Actualități și de Viorel Popescu, cel care a crezut în noi și ne-a acordat atunci o șansă.

Îmi place de Alina pentru că este omul pe care n-ai cum să-l treci cu vederea și asta transmite mai departe și picilor pe care-i pregătește. Le insuflă dragostea de a fi pe scenă, pe care ea o are la fiecare apariție. De ani buni, face producții la cel mai înalt nivel, fie că sunt piese sau clipuri, cu producători de renume, alături de cei mici, fie că sunt melodii pe care le cântă singură.

Alina e un artist tipicar, ce nu lasă nimic la voia întâmplării și care are parte de susținerea celui care i-a fost aproape de mică, tatăl ei, un om bun și cald, care nu o scapă din ochi, o ajută, îi oferă încredere și este nelipsit din fiecare acțiune artistică pe care fata sa talentată o întreprinde.

La fel ca și mine, Alina se izbește de diverse bariere, dar asta nu o dărâmă, ci dimpotrivă, îi dă putere să meargă mai departe, să creeze, să facă show-uri grandioase la Sala Palatului, Ateneul Român sau la Arenele Romane și să fie acel artist unic de pe piață, care-i de neînlocuit și care iată, de atâția ani, în diverse forme, se menține și este pe buzele oamenilor, iar asta face mai mult decât a fi în fruntea topurilor.

Apoi, glasul Alinei este unul special, cald, duios, care reușește cu simplitate să transmită emoție și căldură. În spatele camerelor e la fel, un copil mare, cu suflet bun, altruist, mereu săritor, cu cei „șapte ani de acasă“, gata să fie pansament pentru cei pe care-i iubește. Este implicată, punctuală și mereu cu vorbele la ea, reușind să-și ascundă și durerile pe care poate că sufletul ei le simte.

În sezonul 10 aniversar al emisiunii „Drag de România mea!”, de la TVR 2, în ediția de pe 28 mai, o veți revedea pe Alina Sorescu alături de picii ei, răspunzând unor întrebări sincere și mulțumindu-i celei care a format-o, îndrăgita solistă și textieră Viorela Filip.

Iar pentru cine nu a făcut-o până acum, ar fi cazul să o priviți pe Alina Sorescu, să-i urmăriți proiectele, pentru că face lucruri de calitate și pentru că este un artist care are ceva de spus în tot ce întreprinde. E un suflet pur și inocent de copil, ajuns OM mare și serios! Te prețuiesc din toată inima, draga mea Alina Sorescu!