Main menu

header

Fireşte că, practic, taifasul nu s-ar putea decât la o şedinţă de spiritism, doar că un regizor german s-a gândit să o reînvie pentru un lungmetraj despre ultimii săi ani de viaţă, dominaţi de o pasiune fără margini pentru un medic pakistanez (interpretat de o vedetă din serialul „Lost”), pe care îl idealiza din dorinţa ei de a iubi şi mai ales de a fi iubită.
Viaţa Dianei, Prinţesa Inimilor, e mai înduioşătoare decât s-ar fi putut crede, şi realmente ţinea la operele de caritate, pe care le păstorea cu sinceritate (nu degeaba a regretat-o enorm Maica Tereza).

Naomi Watts s-a străduit să-i semene cât mai tare, ajutată şi de un nas fals (doar e prietenă cu Nicole Kidman, care şi ea a avut nevoie de o modificare facială pentru Virgina Woolf, care i-a adus un Oscar, şi acum o întruchipează pe o altă principesă de poveste: pe nefericita şi invidiata Grace Kelly). Rochiile sunt atent recreate şi uşor modificate de designerii de lux, trenciul face toţi banii, bijuteriile sunt somptuoase, dar tot perlele sunt baza. Existenţa ei telenovelistică şi nu de roman foileton, cum poate că ne-am fi dorit-o, cucereşte, pentru că magnetismul ei, parţial inexplicabil, n-a pierit. În paralel a ieşit în librării şi cartea „Diana” (ce ironie a sorţii: să poarte numele Zeiţei Vânătorii şi să fie… vânată de paparazzi - mă rog, când nu apela chiar ea la serviciile lor…). Scena cea mai nostimă este aceea a strecurării iubiţilor în palat direct în portbagajul limuzinei, spre amuzamentul celor de la pază, care apreciau, din ochi, greutatea partenerului temporar!

„Prinţesa Diana“

„Diana“
Marea Britanie, 2013
Regia: Oliver Hirschbiegel
Cu: Naomi Watts, Naveen Andrews, Douglas Hodge, Juliet Stevenson, Charles Edwards, Geraldine James
Distribuit de: MediaPro Distribution