Main menu

header

În aşteptarea lui John Malkovich, care vine în carne şi oase la Festivalul George Enescu, deocamdată ne putem bucura de prezenţa sa pe post de moldovean basarabean, într-o comedie fulminantă, în care este evident că s-au distrat pe cinste la filmări: Helen Mirren, care face o aluzie la rolul ei de Regină, doar că de data asta o cheamă ca pe longeviva Victoria, şi chiar şi ciufutul Bruce Willis, care se autoironizează ca salvator al lumii. După succesul primului episod, era puţin probabil să nu vină o urmare, care îi include şi pe Anthony Hopkins, cu referiri la „Tăcerea mieilor”, ori Catherine Zeta-Jones, devenită o contraspioană periculoasă din Rusia.

Regizor este Dean Parisot, fiul unui celebru violoncelist, şi a lucrat la o peliculă recent filmată în România „Moartea absolut necesară a lui Charlie Countryman”. Acum exploziile se ţin lanţ. Păcat de frumuseţile de maşini distruse cât ai zice peşte! De căutat se caută o armă secretă, uitată de pe vremea Războiului Rece la Kremlin şi dotată cu mercur roşu, nedetectabil. Pe genericul final printre cascadori apare şi un Lucescu, asta ca să nu zicem că nu am avut şi noi o contribuţie. Din când în când, chiar şi personajele sărite de pe fix devin benzi desenate, violent colorate. Situaţia e relativ clară. Cine pe cine reuşeşte să împuşte mai întâi, printre duşmani numărându-se şi prietenii de altădată. Scena înmormântării, de la început, e mai tare ca „Funeralii fericite” şi oarecum inexplicabilă, dar perfect posibilă, pentru un mare actor în viaţă şi pe ecran.

„Greu de pensionat 2“

„Red 2“
SUA, 2013
Regia: Dean Parisot
Cu: Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Neal McDonough
Distribuit de: MediaPRO Distribution