Main menu

header

irina nistorFilmele despre prestidigitaţie sunt într-adevăr magice. De la celebrul „Houdini” şi până la mai recentul „Prestige”, trecând pe la „Iluzionistul”. Cel din zilele noastre are grijă să încânte inclusiv cu subiect. Nu mai dispare un ceas, pe care un clovn îl pisează într-un joben, ca pe vremea lui Iosefini Senior, şi nici vreo fată cu siluetă de sirenă, ci o sumă enormă de bani, dintr-o bancă, de preferinţă franţuzească, bancnotele ajungând în braţele publicului extaziat, după ce se induce ideea unei teleportări (care înţeleg că va fi posibilă şi de la noi, de când cu noul laser de la Măgurele!).

Ca să fie mai incitant, totul e cuprins de mister, până la ultimul cadru, iar scamatorii neîntrecuţi se autointitulează cei 4 Cavaleri (nu chiar ai Apocalipsei),  trei băieţi şi o fată. Pe fir intră şi Poliţia, reprezentată de americanul nebărbierit Mark Ruffalo, căruia i se alătură întăriri europene, o franţuzoaică, nu chiar precum cea din animaţia „Madagascar”, ci una destul de sexy, cu o faţă de vulpiţă, interpretată de Mélanie Laurent, pe care o ştim din „Concertul” sau „Ticăloşi fără glorie”. FBI este luat peste picior, pe bună dreptate după cele întâmplate la Detroit, Morgan Freeman e iarăşi un fel de Dumnezeu, Woody Harrelson se autoironizează, Dave Franco, fratele lui James, e cel mai ataşant, fata Heylen e interpretată de Isla Fisher, pe care tocmai aţi văzut-o în „Marele Gatsby”, unde era amanta soţului lui Daisy, Jesse Eisenberg e mult mai simpatic decât în „The Social Network” şi, din păcate, Sir Michael Caine apare mult prea puţin. Hologramele sunt splendide şi cu siguranţă că l-ar fi încântat pe Jules Verne.

„Jaful perfect“

„Now you see me“
SUA, 2013
Regia: Louis Leterrier
Cu: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mélanie Laurent, Michael Caine, Morgan Freeman
Distribuit de: Media Pro Distribution