Main menu

header

irina nistorNici măcar nu-l cheamă aşa pe personajul pe care-l interpretează - cu o oarecare stânjeneală - Colin Firth, cândva Regele Angliei, pe ecran. Dar, după cum îi zice şi pseudonimul, se vrea un om nou, nu chiar după moda împământenită de nea Nicu, dar nici foarte departe. Un jucător de golf ratat vrea o altă identitate, probabil pe principiul românesc: schimbi locul, schimbi norocul. Din păcate pentru el, dă peste o sonată, o scrântită cu acte, o excentrică - Emily Blunt. Împreună vor face tot felul de trăsnăi, nu toate foarte amuzante şi, în plus, riscante. Mai ales că intri în casele oamenilor, le cotrobăi prin lucruri, te pozezi şi mai şterpeleşti câte ceva (sigur că e o modă, mai ales în America, dacă ne gândim cu precădere la recenta premieră a Sofiei Coppola, „The Bling Ring”). Se vede că scenariul e scris de o femeie - Becky Johnston.

Cea mai echilibrată pare Anne Heche, deşi se cunoaşte, în realitate, soarta sa, la limita schizofreniei. În toată această ecuaţie apare şi un puşti, dar cele mai deranjante sunt scenele dintre amanţii trecători, inutil de îndrăzneţe şi, evident, penibile. Avantaje: puteţi afla cum se poate înscena o sinucidere şi mai ales că orice minciună acum e verificabilă pe internet.
Ca în orice scenariu, cinic şi siropos totodată, nu lipsesc mireasa - una atipică - şi poliţia, căreia îi trebuie ceva vre-me să intervină.

Încercarea de a păstra misterul, de la scenele mărunte, cum ar fi cadoul pentru un adolescent supărat pe viaţă, şi până la alegerea unui alt destin, pare a fi tot mai la modă. Din păcate, de multe ori dezvăluirea este sub aşteptări.

„Lumea lui Arthur Newman“

„Arthur Newman“
SUA, 2012
Regia: Dante Ariola
Cu: Colin Firth, Emily Blunt, Lucas Hedges, Anne Heche, M. Emmet Walsh, Kristin Lehman, Steve Coulter, Devon Woods
Distribuit de: Ro Image 2000, Prorom