Main menu

header

irina nistorBună idee să se facă un film mai pe larg despre animalele de casă, într-o ţară în care sunt mari reţineri dacă să i se ia sau nu unui copil un patruped, sub pretextul absurd că are microbi! Regizorul Adrian Sitaru a mai avut încă două scurtmetraje oarecum pe acelaşi subiect, „Colivia” şi „Lord”, de data asta concentrându-se asupra vieţii în comun din blocuri (formidabile cele două vecine imposibile Gabriela Popescu şi Iulia Marcov), cu toate neajunsurile sale. Pe generic sunt şi o mulţime de preadolescenţi, între care şi fiica lui Adrian Titieni, Ariadna, care îşi asumă greaua misiune de a tăia o găină în… baie! Cel de-al doilea puşti este Dan Hurduc, pe care l-aţi putut deja descoperi în serialul HBO „În derivă”, când mergea cu părinţii la psihanalist, respectiv la Marcel Iureş.

Extrem de firească, inventivă şi caldă se dovedeşte a fi şi de data asta Ioana Flora (care în realitate are doi băieţei gemeni, puţin mai mici decât cel de pe marele ecran). Dar fără îndoială că vedete sunt necuvântătoarele. Voi face discriminări şi voi începe cu pisica. O cheamă Ţiţi şi este o Birmaneză care dă din coadă nonstop (invers decât la câini, adică asta înseamnă că e foarte nervoasă). Apropo de cel mai bun prieten al omului (deşi afirmaţia în sine mi se pare o lipsă de respect faţă de mâţe), el se numeşte în realitate Patrocle şi a fost prezent inclusiv la premieră, unde, ca bonus, s-a mai dat un pic în spectacol pe scena de la Pro, rostogolindu-se sau, cum ziceam în copilărie, făcându-se şniţel (nu asiatic!).
Sigur că mai sunt şi ceva mai mult sau mai puţin zburătoare, dar prefer să le ignor, inspirându-mi aceeaşi antipatie ca lui Hitchcock. Afişul face toţi banii. E semnat de o artistă din Rusia, Ann Mei, şi ar trebui să fie nelipsit din cabinetele veterinare.

„Domestic“

România, Germania, 2012
Regia: Adrian Sitaru
Cu: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, Ioana Flora, Ariadna Titieni, Dan Hurduc, Clara Vodă, Nataşa Raab, Marian Râlea, Sorin Cociş
Distribuit de: 4 Proof Film