Main menu

header

irina_nistorDupă succesul zdrobitor cu „Despre oameni şi melci”, am aşteptat cu nerăbdare o nouă comedie romantică în care vedetă este tot Andi Vasluianu, al cărui personaj se numeşte Dani, o anagramă asexuată a numelui sex-simbolului autohton. Din fericire, se demonstrează că şarmul lui trece dincolo de nişte replici pe alocuri extrem de banale şi de un umor facil, dar care extaziază publicul de mall! Splendid filmat de Emmanuel Kadosh, care are experienţă de la „Modigliani”, produs tot de Studiourile MediaPro, povestea e un déjà-vu: un anunţ semimatrimonial pe internet, la întâlnire merge altcineva, respectiv fata mai frumoasă, Diana Dumitrescu (care a demonstrat în scurtmetrajul „În film la Naşu’” că poate fi strălucită).

Prietena relativ complexată din scenariul semnat de Adrian Lustig (un dramaturg redutabil când vine vorba despre spectacolele montate la Teatrul de Comedie precum „Poker” sau „Nepotu’”) e jucată de Antoaneta Zaharia, alături de soţul său, din realitate, Marius Damian, un Vizante în devenire. Femeia prea-plină de temperament e franţuzoaica Yvonne, căreia îi dă viaţă şi senzualitate, până la scene teoretic interzise minorilor, însăşi Loredana Groza, devenită un fel de Lady Gaga locală.

Intriga paralelă se petrece la nişte cursuri de cofetărie, unde la gluma cu „camarade professeur”/ „tova profă” nu râde nimeni şi probabil că nici aluzia, voită sau nu, la un personaj al lui Katherine Hepburn nu se sesizează. Momentul de cafteală peste masa de biliard duce cu gândul la „Irma la Douce”, camera fetelor şi autostopul la multipremiatul „S-a întâmplat într-o noapte”, ceea ce nu ştiu dacă ni se trage de la regizorul Iura Luncaşu sau de la textul gata scris. Nu-i rea ideea soacrei (Gabriela Popescu) şi nici a severei doamne pline de secrete de nemărturisit interpretată de Oana Ştefănescu, partenera de viaţă a lui Ionel Mihăilescu din „Bună, ce faci?”, croit cam pe aceleaşi confuzii universal valabile. Singurul noroc e că spre final cinefilii încep să se amuze!

„Minte-mă frumos“

România, 2012
Regia: Iura Luncaşu
Cu: Andi Vasluianu, Diana Dumitrescu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Loredana Groza
Distribuit de: MediaPro Distribution