Main menu

header

irina_nistorMeryl Streep dovedeşte încă o dată ce actriţă de compoziţie este, având în vedere că despre mariajul său real se spune că ar fi unul dintre cele mai solide de la Hollywood. Ca personaj este o nevastă casnică, mamă, cu un bărbat cu ceva parale, nemulţumită însă de plictiseala ce a pus stăpânire pe căminul lor. Cei doi dorm separat, nu prea mai comunică, nici fizic, nici psihic, şi, deşi totul pare perfect de la distanţă, de fapt e o singurătate în doi mai tristă decât orice celibat. Soluţia: se merge la un terapeut, într-un orăşel ce pare mai degrabă un decor din filmele de categorie „B”, unde „vindecătorul” este în mod cu totul neaşteptat, de obicei caraghios, Steve Carell. Soţul, interpretat de Tommy Lee Jones, intră perfect în pielea contabilului morocănos, care socoteşte fiecare cent, se uită la nesfârşit la un televizor unde se difuzează lecţii de golf, şi, din când în când, din întâmplare, la un serial care a făcut furori şi pe la noi, „Mad About You” / „Nebun după tine”. Iar la final, ca să puncteze din nou cam la ce fază s-a ajuns, pe micul ecran tronează o scenă din „Revolta de pe Caine”, o peliculă „cult”, cu Humphrey Bogart, din 1954, care se petrece într-un alt război, nu între sexe, ci în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Întreaga discuţie între pacienţi şi „vindecător” ne pregăteşte pentru noua serie producţie locală HBO „În derivă”, cu Marcel Iureş pe post de întrebător şi ascultător. Cu siguranţă că, în România, problema de bază, inclusiv în cupluri, de cele mai multe ori ţine de obsesia plăţii facturilor, celelalte neajunsuri nemaifiind băgate în seamă.

Pentru o clipă o să o revedeţi pe post de vecină cu căţei pe Mimi Rogers, barmaniţă este Elisabeth Shue. „Medicamentul” recomandat ca sigur este franţuzescul „Dineu cu proşti”, a cărui variantă la noi la teatru o să vă scape de orice depresie.

„Terapie de cuplu“

„Hope Springs“
SUA, 2012
Regia: David Frankel
Cu: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell
Distribuit de: MediaPro Distribution