Main menu

header

irina_nistorVreţi să vă răcoriţi? Din start, filmul vă duce în Alaska. Probabil ca să vă deruteze mai bine. Aici o să daţi nu numai peste zăpadă, ci şi peste un avion fascinant, cu schiuri cu tot, dar şi peste nişte lupi înfricoşători - care sunt tot mai la modă - fie din „Saga Amurg”, fie din „The Grey”. Vine vorba şi despre Coreea de Nord, iar Matt Damon mai apare doar în poze, fiind abil înlocuit cu Jeremy Renner, despre care se zvoneşte că o să apară şi în „Misiune imposibilă 5”, după ce abia l-am văzut în precedenta, dar şi în „The Avengers”, în „Thor” (pe acelaşi rol ca în banda desenată) şi în oscarizatul „The Hurt Locker”.

Fireşte, îi este urmărită fiecare mişcare (păi ce, numai la noi?), e dependent de nişte doze verzi şi albastre, are o supermotocicletă şi când reuşeşte să-i vină de hac unui personaj extrem de antipatic se aud ropote de aplauze în sală.
Duşmanul său de moarte (la propriu) e interpretat de Edward Norton, care a îmbătrânit urât şi care e secondat de Stacy Keach (celebru pentru cei care au avut norocul să-l vadă în „Regele Lear”, în spectacolele sale shakespeariene, iar la noi în serialul vizionat cândva pe video şi care a făcut furori, „Fiica lui Mistral”, din 1984).

Rolurile feminine le-au fost atribuite lui Rachel Weisz, care nu joacă rău, dar e cam „botoxată” şi are o scurtă apariţie, fantomatică, şi Joan Allen. Din păcate, David Strathaim, un actor strălucit, apare mult prea puţin şi trebuie să-l joace pe un individ ingrat, care intoxică presa şi îi derutează pe simplii cetăţeni printr-un discurs propagandistic care-ţi dă fiori.

„Moştenirea lui Bourne“

„The Bourne Legacy“
SUA, 2012
Regia: Tony Gilroy
Cu: Jeremy Renner, Edward Norton, Rachel Weisz, Joan Allen, Albert Finney, Stacy Keach
Distribuit de: Ro Image 2000