Main menu

header

irina_nistorUn film de vacanţă, cât se poate de incorect politic, în sensul că se leagă de tot şi de toţi cei care de obicei nu e voie. Dar o face cu umor şi clar cu permisiunea studiourilor americane, de obicei foarte severe. Autorul, regizorul, scenaristul şi vocea ursuleţului Ted este Seth MacFarlane, care s-a format la şcoala lui Hanna şi Barbera, „părinţii” aventurilor din „Epoca de piatră”. Se cunoaşte că vine din animaţie şi că a lucrat la multe seriale. A avut grijă să-şi facă şi o distribuţie remarcabilă.

Mark Wahlberg este stăpânul animăluţului de pluş, care a prins viaţă din dorinţa pusă de un puşti în dimineaţa de Crăciun (deşi pare ciudat în plină vară să se lanseze o asemenea peliculă, face bine pe canicula asta), pe Mila Kunis, ucraineanca făcută vedetă de „Lebăda neagră” şi care a mai lucrat cu realizatorul la „Family Guy” din 1999, şi care e iubita personajului principal, la mare concurenţă cu jucăria extrem de posesivă, obraznică şi care-şi târăşte stăpânul pe un drum aparent fără întoarcere. Colosal este Giovanni Ribisi, tatăl unui băieţel infernal, care vrea el neapărat ciudăţenia vorbitoare. Ca să o dreseze după bunul plac.

După ce l-am văzut de curând alături de Johnny Depp în „Jurnalul unui iubitor de rom” (ieşit pe DVD), i-am descoperit latura mai stranie, care merge mănuşă în tandemul cu adolescentul Aedin Mincks (pe care l-aţi văzut şi în „Marea mahmureală 2”). Poanta finală îl are ca protagonist pe minor, şi cu siguranţă că o să vă distraţi, nu glumă. În schimb, relaţia cu Moş Martinul lor n-o să fie chiar una foarte fericită, iar în America se spune că să nu dăruieşti aşa ceva unui copil, că e de-a dreptul periculos, pentru că mai târziu n-o să ştie să se ferească de asemenea fiare, cu care se pot întâlni, poate nu chiar atât de des ca la noi, pe la lăzile de gunoi de la munte, şi nu numai…
Povestitorului îi dă glas nu Peter O’Toole, cum s-ar putea crede, ci Patrick Stewart, din Star Trek.

Ted

SUA, 2012
Regia: Seth MacFarlane
Cu: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane (voce), Giovanni Ribisi, Aedin Mincks, Patrick Stewart (narator)
Distribuit de: RoImage 2000