Main menu

header

irina_nistorCavalerul Negru s-a întors sau mai bine zis apare abia la o oră de la începutul filmului, care a creat senzaţie pretutindeni şi drame peste Ocean. La noi a fost o lansare extrem de spectaculoasă, la Cinema City din Bucureşti, cu doi acrobaţi senzaţionali, Alina şi Doru, care au coborât de pe muntele din AFI Cotroceni direct în faţa sălii Samsung IMAX, însoţiţi de muzica tulburătoare şi obsedantă a lui Hans Zimmer. Cum rămăsesem fără Joker încă din episodul precedent, a apărut un nou personaj negativ, cu o botniţă impresionantă, care aduce oarecum cu dementul sinistru din „Tăcerea Mieilor”. Prin urmare, cei doi mascaţi, Batman şi înfricoşătorul Bane, vor avea câteva întâlniri extrem de violente. Ameninţarea e direct cu bomba atomică (care fireşte că duce cu gândul la Coreea de Nord), iar surprizele se ţin lanţ.

Cel mai înduioşător rămâne majordomul, Sir Michael Caine, uşor îmbătrânit şi cu ochii mai tot timpul în lacrimi, disperat că stăpânul său nu vrea să se mai implice în primă fază în soarta oraşului corupt, şi nici nu vrea să se însoare.
Senzaţional e Batmobilul, care e un fel de supermotor, pe care îl vor invidia mai cu seamă băieţii şi pe care ni-l vom dori, cu toţii, măcar o dată când se blochează circulaţia.

Nici Catwoman nu e de lepădat, pentru că de data asta rolul i-a revenit lui Anne Hathaway, care are şi umor, nu doar un fizic impecabil. Poliţia e mai tot timpul privită cu ochi buni, pe Robin o să-l descoperiţi abia mai la urmă - şi n-o să vă pară rău - iar Marion Cotillard e la fel de dispreţuitoare ca şi până acum, dar asta n-a împiedicat-o să mai prindă o colaborare într-o supraproducţie regizată de un englez, Christopher Nolan, care şi-a chemat în ajutor şi fratele, Jonathan, la un scenariu destul de sofisticat, din care nu lipseşte fascinanta Florenţă!

„Cavalerul Negru: Legenda renaşte“

„The Dark Knight rises“
SUA, 2012
Regia:
Christopher Nolan
Cu: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy
Distribuit de: MediaPro Distribution