Main menu

header

irina_nistorÎntr-o perioadă în care toată lumea pare concentrată pe stilul de muzică interzis cândva de comunişti, în săptămâna în care Iris sărbătorea 35 de ani, acest spectacol de pe Broadway sau de pe scenele londoneze a fost transformat într-un film de mare succes, cu personaje extrem de ciudate, aparent nişte mutanţi. Printre ele se numără fostul fermecător Alec Baldwin, cel care le-a înmânat celor două protagoniste din „După dealuri”, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, premiile de interpretare mult râvnite de la Cannes. Pentru pelicula de faţă el a decis să-şi „atace” personajul în cheie parodică, fiind un proprietar de club în pragul falimentului, care încearcă să se dreagă printr-un concert trăsnet, susţinut de o vedetă egocentrică şi foarte colorată ca limbaj şi vestimentaţie, nimeni altul decât Tom Cruise, aproape de nerecunoscut.

Regia e semnată de coregraful Adam Shankman, care în 2007 îi oferea lui Travolta un rol ce s-a dovedit premonitoriu, de travesti, în „Hairspray” („Intrigi de culise”).
Pentru tânăra generaţie au fost aleşi Julianne Hough, fiică de politician republican, o dansatoare care a putut fi văzută şi în „Burlesque”, o blonduţă destul de insipidă, care face pereche cu Diego Boneta, un mexican lansat de televiziune.

Alte prezenţe deja cunoscute publicului nostru sunt Catherine Zeta-Jones - ajunsă nevastă de politician, aparent extrem de încuiată, scorţoasă chiar, dar cu un trecut glorios - impresarul foarte abil şi necruţător, Paul Giamatti, precum şi britanicul Russell Brand, care pare mai inspirat decât în „Arthur”.
Los Angelesul anului ’73, ce ne era interzis, pare unul dezlănţuit şi foarte boem, aproape de infern, dar cu o muzică drăcească molipsitoare.

„Rock pentru totdeauna“

„Rock of ages“
SUA, 2011
Regia: Adam Shankman
Cu: Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Tom Cruise, Alec Baldwin
Distribuit de: MediaPro Distribution