Main menu

header

irina_nistorDe la distanţă pare încă o comedie americană, de un gust îndoielnic, destinată exclusiv fanilor lui Adam Sandler, care-l vor putea vedea, printre altele, datorită unor excelente efecte speciale, nu numai în dublu rol, ci şi în travesti.

Doi fraţi gemeni, un el şi o ea, care nu se înţeleg prea grozav, trebuie să se suporte însă de Crăciun. Şi, ghinion! De ea, adică de Jill, se îndrăgosteşte tocmai cel cu care Jack încearcă din răsputeri să facă o reclamă la gogoşi made in USA. Ei bine, protagonistul este nimeni altul decât Al Pacino (şi nu e o dublură) dispus să se prostească la maximum şi să se îndrăgostească, pe ecran, până peste urechi.

În toată această ecuaţie, mai intervine şi un papagal, care e ţinut în curent, în maşină, ca doar-doar să crape. Dar nimic!

Şi Johnny Depp apare câteva secunde, ba, mai mult, fanele tinere vor descoperi că pe tricoul lui scrie „Justin Bieber” - idolul cântăreţ al minorelor.

Scena cu Oscarul de pe raft, făcut praf, aduce aminte de cea dintr-un „Tată de coşmar”, cu urna mortuară. Referirile la „Scarface” o să vă facă poftă să vedeţi pelicula cult, ca de altfel şi „Naşul”, din care sunt ceva citate.

Scenele de pe elegantul vapor de croazieră o să aibă o nouă conotaţie după recentele naufragi, dar probabil că lumea îşi va dori foarte curând să facă iar o vacanţă de vis.

În rolul nevestei cuminţi şi echilibrate este graţioasa Katie Holmes, care seamănă izbitor cu actriţa noastră de teatru şi film din „Cealaltă Irină”: Simona Popescu.

Pe scurt, dacă ignoraţi scenele scabroase, n-o să vă pară rău că aţi mers să vedeţi o peliculă de postvacanţă.

„Jack şi Jill”

SUA, 2011
Regia: Dennis Dugan
Cu: Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes
Distribuit de: InterComFilm Distribution