Main menu

header

irina_nistorÎn mod sigur, filmul nu va rămâne nemuritor, pentru că este dintre cele mai violente şi mai banale cu putinţă, variantă şi mai nereuşită a „Înfruntării titanilor”. Cine speră să afle câte ceva despre Legendele Olimpului e preferabil să citească volumele cu acelaşi titlu, pentru că aici confuziile sunt totale. Pe scurt, Tezeu, bastardul, e ales de Zeus să lupte contra lui Hyperion, care vrea să distrugă poporul elen (cu multe secole înainte de criza euro), ajutat de o armă misterioasă şi atotputernică, un arc cu săgeţi magice.

Ca să aibă succes la public, regizorul, indian, după cum ne putem da lesne seama din numele pe care-l poartă, şi-a ales un cuplu de actori frumoşi, dar nu prea expresivi - Henry Cavill şi conaţionala realizatorului, Freida Pinto. Bătăile sunt cu nemiluita, cu desfăşurări de forţe militare, cu efecte speciale, dar şi cu scene de o cruzime greu de suportat, ţipete, costume bizare, personaje de coşmar, care seamănă mai degrabă a extratereştri mutanţi, valuri de pământ şi tsunami, cafteli în stil Bruce Lee, femei scoase ca din cutie, într-o vreme în care şampoanele nu existau, iar îmbăiatul se făcea în râuri sau în bazine comune.

Probabil că se va crea o nouă modă de aruncat cu suliţa ori de tras cu arcul omniprezent în producţiile lui 2011. Strigătul „Luptaţi pentru nemurire!” e departe de a fi convingător şi contravine ideii de a-l lansa pe 11.11.11, când s-a zvonit că vine sfârşitul lumii sau că ne loveşte nu ştiu ce asteroid.

În mod sigur, dacă vor continua să se facă asemenea filme va veni sfârşitul celei de-a şaptea arte, care s-a transformat într-un fel de jocuri video pentru dependenţii de această distracţie debilă.

„Nemuritorii“

„Immortals“
SUA, 2011
Regia: Tarsem Singh
Cu: Henry Cavill, Mickey Rourke, Kellan Lutz, Freida Pinto, Luke Evans, John Hurt
Distribuit de: Media ProDistribution