Main menu

header

În noua variantă, agentul cu număr de cod de bare pe ceafă este britanicul Rupert Friend, pe care-l știm din „Mândrie și Prejudecată” (cel cu Keira Knightley), dar și din „The Young Victoria”/„Tânăra Victoria” (unde este prințul Albert, consortul reginei interpretate de Emily Blunt). Pură coincidență, ca și în „Agentul de la UNCLE”, din nou este o fată Katia van Dees (despre care aflăm că-i tot o cifră 90 pe franțuzește: Quatre-vingt–dix!), interpretată de britanica Hannah Ware, care e folosită ca momeală pentru a-i fi găsit tatăl (Ciarán Hinds), care deținea rețeta războinicului ideal. Mai intră pe fir un personaj incert, interpretat de Zachary Quinto (pe care-l știm din „Margin Call”/„Panică pe Wall Street”, în care și-a investit și banii ca producător). Filmările sunt extrem de spectaculoase, deznodământul fiind relativ previzibil și cu final deschis pentru o a treia parte după cea inițială din 2007 cu Timothy Olyphant (a nu se confunda cu „The Hitman” din 1991 cu Chuck Norris, regizat de fratele său, Aaron!). Interesant e că, din nou, ca în scenariile din ultima vreme, povestea începe în anii ’60, dar ajunge până în zilele noastre, într-un Berlin spectaculos și mai ales cu un Singapore care te lasă cu gura căscată.

E limpede că totul e conceput pentru adepții și pasionații de jocuri video, cu un ritm pe alocuri infernal, dar pasionant. Un mic popas se face în Sri Lanka, unde aflăm că se vorbește tamila și se dau sugestii cum ar putea fi asasinat un lider malefic. Cu siguranță că, de bine ce credeam că am scăpat de moda bărbaților rași în cap, va reveni cu brio, fiecare imaginându-și că e la fel de cuceritor ca vedetele de la Hollywood!

HITMAN: AGENT 47

SUA, 2015

Regia: Aleksander Bach

Cu: Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto, Ciarán Hinds, Emilio Rivera, Rolf Kanies, Sebastian Hülk, Dan Bakkendahl

Distribuit în România de Odeon Cineplex