de Claudia Mîţoi şi Flori Pintea
Colesterolul este foarte important pentru funcționarea normală a organismului, dar un nivelul crescut reprezintă unul dintre factorii de risc cardiovasculari majori, cu impact semnificativ asupra dezvoltării bolii coronariene ischemice sau a accidentului vascular cerebral. Echilibrul este dat de o alimentație adecvată, de mișcare constantă și de un stil de viață cât mai sănătos. Wasim Nazer (foto), nutriționist la Clinica Masaya, ne-a explicat care este diferența dintre colesterolul bun și cel rău, care sunt cauzele creșterii și efectele acestuia, dar mai ales cum putem ține sub control valorile optime.
Read more: Dieta şi sportul sunt esenţiale pentru sănătatea organismului Nutriţionist Wasim Nazer:...de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
De multă vreme, experții în nutriție atrag atenția că a mânca la ore târzii duce la acumularea kilogramelor în plus, uneori pe nesimțite, și este de natură să genereze o mulțime de neplăceri în lanț. O nouă cercetare evidențiază de ce și cum înlăturarea acestui obicei duce la scăderea în greutate.
Read more: Evitarea meselor la ore târzii susţine inclusiv psihologic scăderea în greutatede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Timothée Chalamet intră în istorie - este primul bărbat care a apărut pe coperta ediției britanice tipărite a revistei „Vogue” în cei 106 ani de când există publicația. Considerat emblema noului stil masculin de la Hollywood, tânărul star gestionează cât de bine poate o faimă care a apărut aproape peste noapte, aproape din nimic, și care crește colosal.
Read more: Primul bărbat pe coperta ediţiei britanice a revistei „Vogue“ Timothée Chalamet: „Cel mai...de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
În timp ce, pe de o parte, unii oameni consideră perfect normal ca după o zi solicitantă să se repeadă la gustări-confort, pe de altă parte, specialiștii atrag atenția că această senzație nu are nicio legătură cu foamea propriu-zisă sau cu nevoia organismului de alimente. Ca urmare, propun soluții.
Read more: Muzica lui Amy Winehouse taie pofta de mâncare-confortde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Chiar dacă sunt în formă fizică bună, persoanele cu greutate mare nu se află la adăpost de bolile cardiovasculare. Dimpotrivă, surplusul de kilograme este mai periculos chiar decât sedentarismul și oricât fitness ar face cei supraponderali, până nu scapă de excesul de grăsime nu se vor putea considera în afara razei de risc, arată rezultatele unui studiu recent.
Read more: Kilogramele în plus, mai periculoase decât sedentarismulde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Persoanele care obișnuiesc să consume micul dejun au o mulțime de beneficii. Potrivit specialiștilor, de la sănătate la siluetă și de la starea de spirit la șansele de promovare, prima masă a zilei este o adevărată comoară atunci când sunt respectate regulile nutriționale corecte.
Read more: Prosperitate, sănătate, formă fizică Un obicei care asigură (şi) succesul profesional: Micul dejunde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Chiar dacă nu face parte din categoria afecțiunilor, așa cum este cazul tulburărilor alimentare „de manual”, mâncatul haotic este un obicei periculos, care a fost accentuat în ultimii doi ani de pandemie și care îi determină pe oamenii de știință să tragă un semnal de alarmă.
Read more: Pandemia a accentuat un obicei periculos: mâncatul haoticde Roxana Istudor şi Flori Pintea
O sesiune de fitness dimineața este mai bună pentru femeile care doresc să reducă grăsimea și să piardă centimetri din zona abdomenului, arată datele unui studiu recent.
Read more: Femeile topesc mai multe grăsimi dacă fac fitness dimineaţade Roxana Istudor şi Tatiana Solomon
Presiunea „socială” se dovedește atât de masivă și de nocivă, încât numărul copiilor cu greutate normală care trec la diete aproape s-a triplat în ultimele două decenii. Cercetătorii de la Universitatea Oxford atrag atenția că micuții sănătoși încearcă să scape de kilograme din primii ani de școală, deja nemulțumiți de corpul lor la vârste foarte fragede.
Read more: Numărul copiilor care trec la dietă creşte alarmantde Ştefania Băcanu şi Flori Pintea
Cei care au decis să îşi schimbe stilul de viaţă prin adoptarea unuia fără alimente de origine animală, inclusiv lactate şi ouă, trebuie să cunoască încă de la început unele aspecte. Da, dieta vegană este benefică pentru sănătate, dar conduita alimentară implică o grijă mai mare pentru a evita pierderea unor nutrienți esenţiali. De aceea, este nevoie de un plan de la care să nu vă abateţi. Răzvan Giurgiu, antrenor de fitness la Clubul Sportiv Ciprian Sora, ne-a explicat ce înseamnă o dietă vegană, în ce constă şi ce schimbări aduce în antrenamentele de rutină, în cazul celor care au o viaţă sportivă regulată.
Read more: Sfaturi pentru o dietă vegană sănătoasă Răzvan Giurgiu: „Aveţi mare nevoie de calciu. Luaţi-l din...de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Inițiată de cercetători de renume mondial și bazată pe date din cel mai extins studiu global de nutriție și sănătate, dieta considerată cea mai științifică din lume reduce greutatea corporală cu peste trei kilograme în 12 săptămâni și este personalizată.
Read more: Bazată pe cel mai extins studiu global ZOE, cea mai ştiinţifică dietă din lume, nu interzice...