Main menu

header

Ciupercile „magice“ ar putea trata anorexia

945 7 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Deopotrivă controversate și studiate intens din perspectiva unor potențiale beneficii în lupta cu diverse afecțiuni mintale, ciupercile „magice” sunt luate în considerare pentru elaborarea unui medicament care să trateze anorexia, arată rezultatele unui studiu clinic de dată recentă.

Read more: Ciupercile „magice“ ar putea trata anorexia

Afinele sălbatice susţin capacităţile enzimatice ale organismului

945 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Fructe uimitoare, care cresc în America de Nord, afinele sălbatice duc la un cu totul alt nivel proprietățile care au făcut din afinele de cultură campioni mondiali ai nutrienților de excepție.

Read more: Afinele sălbatice susţin capacităţile enzimatice ale organismului

Sulfina stimulează regenerarea ţesutului hepatic

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Plantă medicinală foarte apreciată, sulfina face parte din categoria vindecătorilor fără efecte secundare și cu acțiune certificată deopotrivă de rezultatele asupra sănătății pacienților și de cercetările științifice. 

Read more: Sulfina stimulează regenerarea ţesutului hepatic

Akudjura, aliat împotriva reumatismului

945 9 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Rudă” cu tomatele, akudjura sunt delicioasele „stafide ale deșertului australian” și au un gust puternic, de caramel, care le face ideale în gastronomie. Dincolo de această utilizare, fructul are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Read more: Akudjura, aliat împotriva reumatismului

Vâscul reduce efectele secundare ale radioterapiei

de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Originea utilizării vâscului deopotrivă ca simbol și ca tămăduitor vine din Evul Mediu. Considerată magică și sacră, această plantă veșnic verde a demonstrat proprietăți terapeutice confirmate de cercetările moderne.

Read more: Vâscul reduce efectele secundare ale radioterapiei

Coriandrul combate conjunctivita

944 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Condiment cu o aromă de excepţie, coriandrul se remarcă nu doar culinar, ci şi prin aportul de substanţe benefice organismului şi prin tratamentele care au la bază această plantă-medicament.

Read more: Coriandrul combate conjunctivita

Morcovii menţin arterele curate

944 7 3de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Banalii morcovi sunt adevărate alimente-minune, conținutul de carotinoizi făcând din aceste legume aliați incomparabili ai sănătății, ai greutății optime și ai luptei organismului împotriva agresiunilor interne și externe. Cercetătorii descoperă în permanență noi proprietăți ale acestor comori de nutrienți.

Read more: Morcovii menţin arterele curate

Neem tratează ulcerul cronic de piele

944 7 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Arbore asiatic prețios pentru medicina tradițională, neem pune la dispoziția sănătății oamenilor preparate și compuși care tratează o gamă largă de afecțiuni.

Read more: Neem tratează ulcerul cronic de piele

Sorgul, aliat împotriva sindromului metabolic

944 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Aflat în topul cerealelor cultivate pe Terra, sorgul câștigă teren în dietele din toată lumea întrucât este foarte gustos și nu conține gluten. De asemenea, robustul sorg este un adevărat aliment-medicament, confirmat ca atare de numeroase cercetări științifice.

Read more: Sorgul, aliat împotriva sindromului metabolic

Angelica gestionează problemele hormonale feminine

944 8 2de Georgiana Mihalcea

Angelica este o plantă bienală care a fost folosită de mult timp în medicina tradițională chineză pentru a trata multe probleme de sănătate. Ea conține diverse ingrediente bioactive care pot avea proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. Este folosită în mod obișnuit ca supliment alimentar sau ca ingredient de gătit.

Read more: Angelica gestionează problemele hormonale feminine

Citrulina, cardioprotectorul din pepenele verde

944 8 1de Camelia Onciu

Avem nevoie de citrulină pentru tensiunea arterială, sănătatea metabolică și multe altele. Fără acest aminoacid, n-am fi protejați de boli cardiovasculare. Citrulina se găsește în mod natural în fructe și legume, pepenele verde fiind o sursă de top, cu aproximativ 200 de miligrame de citrulină per cană cu fruct. De fapt, cuvântul citrulină provine de la Citrullus lanatus, denumirea științifică pentru pepene verde. Așadar, în acest sezon, mâncați pepene!

Read more: Citrulina, cardioprotectorul din pepenele verde