Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Unul dintre elixirele tainice este cura cu apă de izvor. Nevoia de a bea lichidul vieţii este una dintre cele mai importante necesităţi, iar sănătatea corpului depinde, într-o mare măsură, de hidratarea corespunzătoare. A bea o apă curată şi pură este o minunată împrospătare pentru întreaga noastră fiinţă, deoarece atât trupul, cât şi mintea se bucură de mângâierea lichidului purificator.

Panaceu universal, necostisitor
Cu cât consumul de apă este mai mare, cu atât organismul se va simţi mai bine. Trebuie să ştiţi că singura substanţă care este absorbită direct în organism, fără a mai trece prin procesele de digestie, este apa plată, necarbogazoasă. Arderea grăsimilor se va produce într-un timp mai scurt, rinichii vor funcţiona mai bine, toxinele vor fi eliminate mai rapid şi mai eficient, iar starea de spirit va fi influenţată pozitiv. De aceea, în rândurile ce urmează vă vom prezenta o cură excepţională cu apă de izvor, care vă va ajuta să vă trataţi la costuri insignifiante. În cazul în care nu vă este la îndemână şi nu aveţi cum să ajungeţi într-un loc din care să luaţi rezerve pentru câteva zile, puteţi să folosiţi şi apă plată.

Un litru pe stomacul gol
De îndată ce vă treziţi, înainte de a merge la baie, beţi, într-un interval de 5-10 minute, un litru până la 1,3 litri de apă pură de izvor sau apă plată. După aceea, timp de o oră, nu mâncaţi nimic şi nu beţi altceva decât puţină apă dacă vi se face sete. Se va proceda în mod similar în fiecare dimineaţă, mai multe zile la rând, până la o lună.
În seara dinaintea începerii procedeului nu consumaţi băuturi carbogazoase sau alcoolice.

Efecte benefice

Realizată zilnic, această cură cu apă poate favoriza vindecarea următoarelor afecţiuni:
- după o zi de cură: constipaţia, durerile de cap, tusea, bronşita;
- după două zile de cură: durerile de stomac, hiperaciditatea, gastrita;
- după o săptămână de cură: bolile urogenitale, reumatismul;
- după o lună de cură: hipertensiunea, diabetul, cancerul în faze incipiente;
- după trei luni de cură: tuberculoza pulmonară, paralizia, cancerul.

Contraindicaţii

Această terapie are şi unele contraindicaţii în următoarele cazuri: hipertensiune arterială, insuficienţă renală, insuficienţă cardiacă, glaucom, edeme de orice natură, chisturi ovariene de dimensiuni crescute, fibroame uterine mari, tumori cerebrale, bronsiectazii, rectocolită ulcero-hemoragică şi maladia Crohn, apendicită acută, adenom de prostată, vezică hipertonă ori ruptură de perineu.