Main menu

header

de Claudia Stan

Au început să se găsească din ce în ce mai multe dovezi că există o rezonanţă între astre şi organismul nostru. Este cert că poziţionarea acestora ne influenţează în fiecare zi modul de viaţă şi chiar starea de sănătate. Aşa s-a născut şi astrologia medicală, ce are la bază corespondenţa dintre semnele zodiacale şi diferitele părţi ale corpului uman. Mai multe despre tainele astrologiei medicale ne va spune doamna profesor Cornelia Căluţ.

„Astrologia ne oferă posibilitatea cunoaşterii de sine”
- Ce este astrologia medicală şi cu ce ne poate ajuta?
- Astrologia este o ştiinţă mentală ce aparţine cunoaşterii ezoterice. Studiază relaţiile dintre Univers şi Pământ, fiind o disciplină cu aplicabilitate practică. Astfel, această ştiinţă ne oferă posibilitatea cunoaşterii de sine şi are mai multe ramuri: natală, karmică, previzională şi medicală. Ultima încearcă să găsească şi să atenţioneze asupra cauzelor bolilor existente şi a modalităţilor de vindecare. Omul nu a fost creat bolnav şi, dacă a ajuns în această stare, este din vina sa, fiindcă nu şi-a trăit corect viaţa. Omul este parte a Universului şi este supus acestor legi.

- Cum lucrează o astfel de terapie?
- În astrologia medicală se aplică legea analogiilor. Aceasta exprimă corespondenţa dintre planete şi organele corpului, precizând că astrele nu influenţează în mod direct comportamentul sau sănătatea noastră, ci este vorba despre un fenomen de rezonanţă. Studiind tema natală, se poate descifra funcţionarea intimă a sănătăţii fizice şi psihice a unei entităţi (unei persoane). Dezechilibrul energetic la nivelul corpurilor sau/şi a chakrelor oferă şi remedii de terapie complementară, ţinând seama de ciclurile lunare şi solare. Astrologul scoate în evidenţă momentele critice din viaţa entităţii respective.

Postul înlătură bolile
- Care e procedeul prin care putem beneficia de astrologia medicală?
- Este nevoie de o educaţie ezoterică pentru interpretarea corectă a simbolismului astrologic, deoarece nu întotdeauna ne putem exprima verbal pe înţelesul celorlalţi. Dincolo de cuvinte şi de concepte este nevoie de o înţelegere superioară. E vorba tot despre fenomenul de rezonanţă în care nu intervin masa şi distanţa. Noi trăim într-un macrocosmos ce este în directă armonie cu microcosmosul reprezentat de noi, iar stelele şi planetele răspund printr-o schemă a poziţiilor lor pe harta noastră astrală.

- Daţi-ne un exemplu de influenţă astrologică asupra organismului?
- Cel mai simplu exemplu este influenţa Lunii asupra vieţii pe Pământ. Satelitul nostru tranzitează zodiacul în 27 de zile şi aproape zece ore, parcurgând un grad în două ore, adică două-trei zile într-un semn zodiacal. Luna simbolizează principiul feminin, dar reprezintă şi sufletul nostru. Ea este „vinovată” de comportamentul nostru cotidian: dispoziţie, reacţie la stimulii din exterior... Şi sănătatea este influenţată de fazele astrului nopţii. Când Luna este crescătoare, corpul are capacitatea mai mare de a aproviziona organismul cu substanţe nutritive, cu energie. Mineralele şi vitaminele sunt absorbite mai rapid şi tratamentele sunt mai eficiente. La fel sunt bine absorbite orice substanţe vindecătoare, efectul lor crescând. Aşadar, în această perioadă, Luna întăreşte şi dezvoltă corpul, activităţile intelectuale fiind propice. În faza de Lună plină nu sunt indicate operaţii la organele pe care le reprezintă semnul zodiacal în care se află satelitul natural al Terrei. În această perioadă, procesul de vindecare este mai puţin favorabil, iar rănile sângerează mai puternic. Nici vaccinările n-ar trebui făcute în aceste zile! În faza de Lună descrescătoare are loc un proces de curăţire a organismului prin eliminarea toxinelor. Masajele destinate relaxării sunt benefice în această perioadă. În cele trei zile de Lună nouă, capacitatea organismului de a se dezintoxica este maximă, iar o zi de post înlătură bolile şi întăreşte sănătatea. Tot atunci este bine să începeţi noi activităţi, dar şi să vă dezvăţaţi de obiceiuri proaste: fumatul sau consumul de alcool sau de cafea.

„Fiecare planetă are corespondenţă către organe“

- Care este aportul astrologiei în medicină?
- Astrologia vine în sprijinul prognozelor medicale, deoarece fiecare planetă are corespondenţă cu organele predispuse la anumite afecţiuni. Din punct de vedere fiziologic, Luna (prin pasivitatea ei) este legată de funcţiile inconştiente ale organismului. Ea este „răspunzătoare” de digestie, de creştere, de acumulare, de fecundaţie, de somn şi de vise. Organele afectate de satelit sunt: stomacul, sistemul nervos neurovegetativ, limfa, uterul şi glandele mamare. Pe o hartă natală, în funcţie de aspectele pe care Luna le face cu Soarele şi/sau cu Neptun, cu ascendentul, cu planetele din casele a VI-a şi a XII-a, nativul poate avea predispoziţii spre afecţiuni ale stomacului, ce pot provoca, la rândul lor, disfuncţii ale aparatului respirator. Cauza principală a îmbolnăvirii este dezechilibrul dintre natura spirituală şi cea materială a omului.

„Cauza principală a îmbolnăvirii este dezechilibrul dintre natura spirituală şi cea materială a omului“