Main menu

header

842 10 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Între minte, suflet și corp există o strânsă legătură. De aceea, orice boală cu care se confruntă organismul nostru este considerată a fi, de fapt, un blocaj energetic, pe care, dacă reușim să-l dizolvăm, ne recăpătăm sănătatea pe de-a întregul. Orice blocaj interior, lăsat în voie, aduce schimbări la nivel fizic, la fel cum orice gând negativ transmis cuiva aduce boală în propriul organism. Otilia Deak (foto), terapeut și specialist în vindecarea energetică, ne-a vorbit despre acest mecanism și cum ne putem vindeca traumele, blocajele și karma trecutului, astfel încât să ne bucurăm de o viață actuală liniștită.

„Tot ce nu ne place scoate ce-i mai urât din noi”

- Care este menirea dumneavoastră?

- Aceea despre care mi s-a spus încă de pe vremea lui Ceaușescu, cea de vindecător. De atunci și până când am luat această decizie, au trecut peste 20 ani. În tot acest timp, nu am crezut că voi intra pe această cale, dar, se pare că viața bate imaginația. Acum, pot spune că este simplu să eliberezi o durere fizică sau emoțională ce poate face parte dintr-o karmă.

- Ce presupune vindecarea karmei?

- Simplu, când vin acele aspecte ale tale din altă viață pentru a fi vindecate, le conștientizezi și te ierți pentru că le-ai creat. Prin acest aspect retrăiești aceleași emoții pe care le-ai simțit într-o viață anterioară. Eu, de exemplu, m-am reîncarnat în cea de acum, pentru a vindeca trecutul. Tot ce vine către noi și nu ne place sau nu ne convine, scoate partea urâtă din noi și acele emoții trebuie vindecate. Istoria se repetă, vom retrăi aceleași emoții până când vom lua alte decizii, deci să nu mai repetăm greșelile trecutului. În această viață venim cu un bagaj karmic, tipare, programe, traume etc. De exemplu, eu am venit tristă, alții zic că sunt obosiți, leneși, alții au poftă de viață, sunt veseli etc.

„Corpul are propria inteligență și se poate regla singur”

- Ce înseamnă îmbolnăvirea anumitor organe și vindecarea afecțiunilor?

- Pe scurt, înseamnă picătura chinezească, formată din aceeași emoție, reacție, gândire etc., toate negative. De exemplu, când emani gânduri și emoții negative față de o persoană, îți îmbolnăvești ficatul. Această reacție poate fi un conflict nevindecat din altă viață și care se repetă. Reușești să-ți vindeci afecțiunea, când în viața aceasta alegi să-ți schimbi gândirea și atitudinea față de propriile reacții. Orice afecțiune îți va arăta ce anume trebuie vindecat la tine, doar să observi ce anume vine către tine ca experiență. Din poziția de observator este mult mai ușor să faci o alegere, să încerci să ieși din starea de victimă, de agresor, de manipulator, să renunți la ego și, în fapt, să scapi de orice emoție negativă.

- Un tratament medicamentos vindecă boala sau o transmite altui organ?

- Medicamentele pot regenera țesutul, dar de vindecat total, nu cred. Niciodată nu am crezut în medicamente, însă, în unele cazuri pot fi un ajutor de moment. Acum, după atâția ani de practică, am înțeles următoarele: corpul are propria lui inteligență și se poate regla singur și, chiar dacă noi credem altceva despre reacțiile lui, acestea sunt doar programe de frică pe care ni le inducem singuri.

„Totul este posibil când alegi viața din starea de iubire”

842 10 2- Este valabil pentru orice fel de afecțiune?

- De-a lungul experienței mele, am observat că doar cu credința în propria-ți vindecare corpul reacționează și totul se întâmplă așa cum ai ales la nivel de suflet. Totul este posibil când alegi viața, din starea de iubire, nu cea din frică.

- Cum realizați, efectiv, vindecarea?

- Terapia în sine este foarte complexă la nivel de corp fizic și acționează în câmpul energetic și informațional. Ca să rezum, odată anulată informația care a dus la generarea blocajului și, totodată, primind în corp lumina ce susține viața, acesta începe să se regenereze. Harul pe care îl am îmi permite cu ușurință ca tot ce este emoție negativă în câmpul persoanei să fie îndepărtat, iar acesta, efectiv, să nu mai simtă acea greutate. După o ședință de terapie, pacientul se simte eliberat, în pace, în armonie, echilibrat și cu o stare de bine.

„Karma se activează când sunt conjuncturile create”

- Că tot am vorbit despre karmă... Moștenim karma neamului? Sau o dobândim în timpul vieții?

- Da, moștenim atât karma neamului strămoșesc, pe liniile genealogice, cât și cea de țară, a neamul românesc. Karma se activează în timpul vieții, la un moment dat, atunci când sunt conjuncturile create. De exemplu, avem o situație actuală în care toți românii reacționăm. Să zicem că noi am experimentat la noi în țară, în alte vieți lupte, războaie, sau răzmerițe. Dacă atunci, în acele timpuri, am ales să reacționăm din starea de frică, acum este necesar să facem alegerea, să acționăm din starea de iubire. Cu această armă nonagresivă putem obține aceleași rezultate, prin materializarea scopului majorității. Acestea sunt timpurile care ne susțin în evoluția noastră, deci, noi ne construim viitorul pe care dorim să-l experimentăm.

- Dar păcatele strămoșilor vin odată cu noi, ca o zestre?

- Legea Karmei stă la baza acestei densități, a cauzei și efectului. Noi vindecăm în permanență doar trecutul. Tot ce am creat în alte vieți vin în viața de acum, ca efecte, lecții, sub formă de emoții, experiențe, suferință.

„Trebuie ridicată vibraţia”

842 10 3- Cum putem scăpa de ele?

- Putem scăpa, sigur că da, doar ridicându-ne vibrația, iar aceasta se face prin vindecarea programelor, a tiparelor limitative, a traumelor și a tot ce este nociv în viața noastră. Este necesar să le eliminăm, pentru că ele, aceste energii negative, sunt cauza blocajelor noastre. Viața reprezintă suma propriilor alegeri, dar, deși ai impresia că ai făcut aceste alegeri liber, lucrurile nu stau chiar așa. De cele mai multe ori se acționează pe baza acestor programe mentale, care se regăsesc în subconștientul nostru. La fel se întâmplă și cu blocajele din trecut, le putem elimina cu aceeași atitudine și aceleași exerciții ca în cazul celor pe care le-am preluat de la strămoși.

- Și, la rândul lor, aceste blocaje emoționale ne afectează părțile fizice?

- Da, în timp, în caz că nu vor fi conștientizate și lucrate, aceste blocaje emoționale ne vor afecta corpul fizic. Apar de toate, în funcție de ce aspecte vin la vindecare. Ne putem îngrășa, putem slăbi, ne mai apare un rid, răcim mai des, iar forța sistemului imunitar se schimbă.

„Vom retrăi aceleași emoții până când vom lua alte decizii, deci să nu mai repetăm greșelile trecutului“

„După ce elimini tiparele, îţi găseşti echilibrul“

- De ce avem nevoie pentru a avea o viață echilibrată, liniștită și prosperă?

- Numai de noi depinde ca viața să ni se schimbe în bine. Pe măsură ce eliberezi tiparele și programele negative din viața aceasta, din alte vieți, programele strămoșilor și ale karmei de neam (colectivă), tu, ca persoană, devii echilibrată, liniștită, sigură pe tine, în pace, în armonie și cu zile mult mai fericite, pentru că te vei fi împăcat cu tine. Așa cum este interiorul, așa este și exteriorul tău, nu uita acest lucru. După ce te-ai vindecat, intri în frecvența abundenței, în armonie cu Universul.