Main menu

header

776 10 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Spre deosebire de momentul actual, când legătura omului cu natura și cu planeta este din ce în ce mai firavă, în trecut oamenii nu doar că au trăit în armonie cu mediu înconjurător, ci au fost conștienți de faptul că totul în lume are o formă, aranjată în univers după un set bine pus la punct de reguli matematice invizibile, care guvernează structurile și proporțiile a tot ceea ce există. Aceasta este geometria sacră, o lege tainică a naturii, despre care prea puțini sunt cei care știu că are influențe pozitive asupra vieții.

Moștenire de la civilizația Atlantidei

În tot ceea ce faceți și în tot ceea ce vă înconjoară, folosiți matematica. Numărați, măsurați, calculați, descrieți și, mai presus de toate, rezolvați. Cu alte cuvinte, trăiți într-un univers în care toate au o formă, o culoare, un tipar. V-ați gândit vreodată că albinele au fagurele în formă de prismă hexagonală? Sau că steaua de mare are formă pentagonală, iar mingile de fotbal sunt sferice, în timp ce galaxiile au forme spiralate, iar brazii forma conică? Iar exemplele pot continua, pentru că, așa cum frumos a spus Constantin Brâncuși „semne se află peste tot, numai să ști să le vezi”. Științele despre geometria sacră pot fi găsite în trecutul științei egiptene, lăsate moștenire de la o civilizație mitologică mai veche și anume civilizația Atlantidei. În plus, în școlile vechi se spune că geometria sacră a fost folosită de creator pentru conceperea Universului. Istoria arată că vechii preoți și preotese ale diferitelor religii au considerat geometria sacră cheia fundamentală pentru vindecarea corpului fizic, motiv pentru care au preferat de multe ori moartea decât să dezvăluie învățătura lor personajelor neinițiate.

Floarea vieții reprezintă modul în care a fost creată viața

776 10 2Una dintre cele mai cunoscute forme ale geometriei sacre este floarea vieții, despre care se știe că a fost folosită în toate marile religii ale lumii și se spune că reprezintă modul în care a fost creată viața, povestea Genezei, așa cum o relatează Biblia. Floarea vieții pornește de la îmbinarea a 19 cercuri perfect intersectate pe fondul unui hexagon, totul fiind cuprins într-un alt cerc. Acesteia i s-au atribuit efecte magice, de aceea este folosită pe amulete și talismane, având darul de a aduce armonie în viața celui care poartă acest semn sub diverse forme, sau care folosește forța acestui simbol prin aplicarea sa pe diverse obiecte.

Triunghiul, legătura cu Trinitatea Divină

Întrucât are trei vârfuri, triunghiul se consideră că este în strânsă legătură cu cifra trei și astfel cu Trinitatea Divină. Simbol al focului, inteligenței și gândirii pătrunzătoare, dacă triunghiul este cu vârful în sus vă ajută să vă îndreptați către vibrațiile cele mai înalte, iar dacă este cu vârful în jos semnifică fecunditatea. De asemenea, baza triunghiului reprezintă stabilitatea, cele două laturi laterale însemnând dinamism. Triunghiul este considerat un remediu foarte bun pentru a obține stabilitatea, crește forța mentală și dezvoltă memoria. Cât privește cercul, specialiștii spun că are legătură cu creația, de aceea se spune că este oul cosmic. Oamenii de știință susțin că cine face meditație într-un cerc are toate șansele să-și împlinească dorințele.

Spirala, simbolul evoluției

Pătratul este forma geometrică sacră care înglobează atât cele patru puncte cardinale, cât și cele patru anotimpuri, fiind reprezentativ pentru elementele de bază pământ, apă, foc și aer. Acesta reprezintă integritate, durabilitate, protecție și existență pământească. La rândul său, spirala văzută drept simbolul evoluției, este un mijloc foarte bun de focalizare a atenției, de optimizare a evoluției, fiind un remediu excelent împotriva obsesiilor, a stereotipurilor, viciilor și tendințelor negative repetitive.

Steaua cu cinci colțuri fortifică trupul

776 10 3În Evul Mediu s-a spus că cele cinci linii ale pentagramei (sau steaua cu cinci colțuri) reprezintă rănile lui Iisus Hristos și s-a spus că cei care o poartă erau păziți de forțele răului. Pe de altă parte, adepții lui Pitagora au spus despre steaua cu cinci colțuri că este o perfecțiune a matematicii. La rândul său, steaua cu șase colțuri, cunoscută ca și pecetea lui Solomon oferă protecție și echilibrare, realizând conexiunea dintre sentimental și mental, acesta fiind motivul pentru care are un efect incredibil în vindecări. Cât privește steaua cu şapte colţuri, aceasta are darul de a alinia funcţionarea energiilor prin chakre, iar cine se concentrează pe imaginea ei este ajutat să alunge afecțiunile. Despre romb, marii învățați ai vremii au spus că are rolul de a favoriza eliminarea blocajelor care împiedică procrearea, iar vârfurile acestuia reprezintă extremitățile crucii și echilibrează energia corpului.

Hexagonul, un bun afrodisiac

Format din două triunghiuri echilaterale, unul cu vârful în sus (masculin) și celălalt cu vârful în jos (feminin), cele două fiind întrepătrunse, hexagonul simbolizează unirea, erotismul, procrearea și fecunditatea, de aceea este considerat un bun afrodisiac. Cât privește mandalele, acel desen circular care radiază de la centru, precum razele soarelui, acestea au fost asociate cu hinduismul și budismul. Acestea conțin simboluri religioase, figuri de sfinți, aspecte astrologice, plus multe alte informații, menite a influența realitatea fizică din planul spiritual. Simbolul conștiinței terestre este reprezentat în mandale prin forma pătrată, iar în desen se mai găsesc reprezentate și polaritățile femeie-bărbat, ying și yang, dar și culorile curcubeului, corespunzătoare chakrelor.

Simbol al druizilor, triskelionul are mari puteri magice, fiind foarte util în dezvoltarea puterilor paranormale

Uimitoare prin proporțiile sale matematice este Cochilia Melcului, reprezentarea fizică a numărului phi sau Raportul de Aur așa cum mai este cunoscut, acest număr regăsindu-se atât în cadrul scheletului uman, cât și în floarea-soarelui și în cochilia melcului

Cubul lui Metatron transmite zilnic ordinele lui Dumnezeu

776 10 4Simbol sacru pentru talismane, Cubul lui Metatron conține toate modelele geometrice cunoscute în domeniul științei, iar dacă vă uitați cu atenție, veți observa că există 12 cercuri care gravitează în jurul unui cerc. Acesta, spun specialiștii este însuși Mântuitorul, în jurul căruia se află strânși cei 12 apostoli. Cubul lui Metatron este, astfel, o reprezentare vizuală a lui Hristos și a Duhului Sfânt și cuprinde toate elementele, respectiv apă, foc, pământ, aer și eter. De altfel, despre Cubul lui Metatron se spune că transmite zilnic ordinele lui Dumnezeu și ale Sfinţilor Arhangheli Gabriel și Samuel, iar unii îl identifică ca fiind fratele geamăn al lui Sandalfon, care se spune că a fost profetul Ilie. Persoanele care poartă pandative reprezentând Cubul lui Metatron beneficiază în mod direct de vibrația înaltă a acestui simbol sacru prin sănătate, prosperitate, fericire, vitalitate, abundență, emoții pozitive și dragoste.