Main menu

header

706 15 1de Luana Mare şi Adrian Barna

O tehnică terapeutică care a trezit interesul în ultima vreme în ţara noastră este cea a punctului de asamblare, prin care se încearcă redobândirea sănătăţii fizice, emoţionale şi psihice a individului. Despre conceptul nou-apărut ne-a vorbit Adriana Bican (medalion), trainer la Famisoo, Holistic Beauty.

„Epicentrul câmpului auric se află în apropierea inimii”

- Ce este punctul de asamblare?

- Epicentrul câmpului energetic uman este un punct de energie intensă pe care persoanele antrenate îl pot simţi sau chiar vedea. Acest centru al energiilor interne ale corpului uman se numeşte punctul de asamblare al omului. Reprezintă vortexul magnetic al corpului care în momentul naşterii este situat în ombilic, iar după prima gură de aer a copilului, se mută sub glanda timus, în centrul pieptului. În acest punct liniile de energie trec prin piept și ies prin spate. Punctul de asamblare este de fapt un grup de linii de energie. Unde aceste linii de energie intră în piept, în general, există un loc sensibil al pielii cu un diametru de 0,5-1,0 cm. Se creează un puternic potențial energetic în comparație cu alte zone ale câmpului auric.

- Deplasarea acestuia poate face să apară bolile?

- Un vortex deplasat din structura sa firească generează disfuncţionalităţi în plan energetic, apoi în plan emoţional, fizic, psihic. Punctul de asamblare poate fi văzut ca polul nord şi polul sud din câmpul magnetic al pământului. În cazul persoanelor cu probleme de sănătate fizică sau mentală, punctul de asamblare se deplasează, coboară şi se mută fie spre partea dreaptă, fie spre stânga. Poziția acestui punct are un efect direct asupra sănătății fizice și psihologice. Atunci când este aliniat corect, există senzaţia de fericire, sănătatea este bună, comunicarea şi relaţiile vor fi bune. Atunci când este deplasat, apar bolile, anxietatea, lipsa de energie şi se va simţi viaţa ca o luptă continuă.

- Cât de mult se poate deplasa acest punct şi care sunt consecinţele?

- În perioada dintre naştere şi moarte se petrec multe evenimente şi experienţe care duc la deplasarea acestui punct. Pe măsură ce ne apropiem de clipa morţii, punctul nostru de asamblare se mută încet sau brusc în jos, spre ombilic, acesta fiind considerat punctul 0. Viteza de coborâre a punctului depinde de cauza decesului. Dacă moartea este cauzată de vârsta înaintată sau de o boală terminală, mişcarea în jos poate dura ani întregi, iar dacă moartea noastră este rezultatul unui accident mortal sau al unei răni cauzate de o împuşcătură, coborârea va fi rapidă.

„Evenimente importante din viaţă pot schimba polii magnetici ai corpului”

706 15 2- Din ce cauză se poate deplasa acest punct de asamblare?

- Sunt multe cauze care ţin de spectrul emoţional, de întâmplări care au afectat de-a lungul timpului, de boli rămase nevindecate. Un accident grav, o pierdere grea, boală, febră, tragedie, stres cronic şi depresie, copilărie nefericită sau grea, viol sau abuz sexual, ameninţare, violenţă, răpire, subjugare, război, stres posttrauma- tic, detenţie, intimidare fizică sau psihologică, trădare, probleme financiare grave, probleme juridice, divorţ neplăcut, faliment, şomaj. Toate acestea afec- tează în primul rând emoţional şi acest fapt poate schimba poziţia acestui punct de asamblare. În toate aceste împrejurări, dar şi în multe altele, mulţi oameni pot trece printr-o schimbare serioasă sau aproape permanentă a stării lor, sau chiar printr-o schimbare de personalitate. Pot manifesta şi simptome fizice şi tulburări, în cele din urmă, pot dezvolta boli grave.

- Există semne specifice atunci când punctul de asamblare se deplasează?

- Boala în sine este un semn de deplasare. Un punct de asamblare deplasat poate fi conştientizat cu uşurinţă atunci când persoana respectivă este antrenată pentru asta. Trebuie menţionat că o afecţiune se instalează după o perioadă a acestei deplasări, nu imediat. Situaţia diferită este atunci când punctul de asamblare se deplasează brusc până în ombilic şi atunci survine moartea rapid. În situaţia în care această deplasare se face încet, suferinţa fizică sau psihică se instalează treptat şi după un timp în care câmpurile aurice sunt disturbate în funcţionarea lor.

„Readucerea la loc se face prin bioenergie, cu palmele, sau prin autocontrol”

- Cum se face repunerea la loc a acestui punct?

- Această reaşezare poate fi făcută de un terapeut specializat care simte câmpurile şi bioenergia corpului. Terapeutul poate muta punctul de asamblare cu ajutorul centrilor energetici din palme. Există şi o metodă de autotratament, de conştientizare a acestui punct. Se poate învăţa, dar pentru cei care nu vor să înveţe cursuri, ci doar să beneficieze de o sănătate bună, există cabinete în care terapeuţi specializaţi pot verifica periodic acest punct şi îl pot fixa în cazul în care este deplasat.

- Ce se poate face pentru ca acesta să nu se deplaseze din nou?

- Dacă avem un stil de viaţă corect, acest punct de asamblare se va menţine în zona corectă cât timp ne este dat să trăim. Când misiunea noastră în această viaţă a luat sfârşit, acest punct de asamblare se mută în ombilic. De asemenea, mai există metode de a menţine punctul de asamblare în locul corect. Una este cu ajutorul unui orogon - pandantiv realizat special pentru a se menţine acest punct la locul său. Trebuie menţionat faptul că, în situaţia în care omul şi-a încheiat misiunea pe acest pământ, punctul de asamblare se va muta chiar purtând acest pandantiv. O altă metodă este, după cum am spus, prin autocontrol şi se învaţă în cadrul unui curs de o zi.

„Ameliorează boli neurologice, psihice, fizice”

- Ce boli pot fi vindecate prin reaşezarea punctului de asamblare?

- Organismul se regenerează prin resurse energetice proprii şi capătă o imunitate mai bună. De asemenea, multe boli pot cunoaşte ameliorări considerabile. Efectele benefice medicale şi psihologice ale mutării şi fixării punctului de asamblare se vor vedea în următoarele afecţiuni: Alzheimer, anorexie, Sindromul Atenţiei Deficitare şi Hiperactivitate (ADHD), anxietate/panică, autism, tulburarea bipolară (faza maniacă), tulburarea bipolară (faza depresivă), cancer, sindromul oboselii cronice, depresia clinică, coma, demenţa, Sindromul Down, hipertensiunea, hipotensiunea, leucemia, encefalomielita mialgică, scleroza multiplă, boala Parkinson, depresia postnatală, schizofrenia etc.

- Putem vorbi despre vindecare cu ajutorul terapiei?

- Se poate vorbi despre ameliorare pentru că, pe lângă acest punct de asamblare, foarte important în bioenergia corpului omenesc, mai sunt şi alte cauze care pot duce la perturbări ale câmpurilor aurice. Acest punct este de bază, este primordial în orice vindecare energetică, apoi emoţională, psihică, fizică.

„La naştere, acest punct de asamblare urcă din ombilic în zona timusului“

„Îl recomand inclusiv în salonul de frumuseţe“

- Sunteţi trainer de reaşezarea punctului de asamblare, dar şi manager al unui salon de frumuseţe. Practicaţi această terapie în cadrul salonului?

- Da, pentru că este esenţial nu numai în sănătate, ci şi în menţinerea şi păstrarea frumuseţii, ca acest vortex să fie bine centrat în locul său. Le explic clientelor ce înseamnă punctul de asamblare şi faptul că frumuseţea înseamnă şi echilibrul interior, şi o bună funcţionare a organelor, a sistemului circulator, limfatic, excretor ş.a.m.d., iar decizia de a merge dincolo de îngrijirea tenului sau a părului, a sprâncenelor, le aparţine.