Main menu

header

675 11 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Cunoscută și sub denumirea de „piatra supremă”, cu o structură organică la fel de pură precum tiparul spiritual al omului, piatra de jad este un ajutor extrem de valoros pentru sănătate. Ce poate face cu adevărat această piatră a curajului, a dreptății, a echilibrului, a păcii, a generozității, cu o vibrație blândă, ce rezonează perfect cu corpul uman, aflați din interviul cu terapeutul Tiberiu Tulpan, de la Centrul JAD Wellness.

„Este un foarte bun conducător de raze infraroșii”

675 11 2- De peste 5.000 de ani, chinezii folosesc jadul pentru puterile sale magice. Care este motivul pentru care această piatră este o minune pentru corpul uman?

- Săpăturile arheologice au arătat faptul că jadul a fost folosit încă de acum 8.000 de ani. În ceea ce-i privește pe chinezi, aceștia l-au considerat o piatră sacră, simbolizând cele cinci virtuți exprimate de Confucius, respectiv: înțelepciunea, compasiunea, modestia, curajul și dreptatea. Așa că nu întâmplător jadul este piatra națională a Chinei. Dar nu doar chinezii au folosit din cele mai vechi timpuri pietrele de jad. Vechii egipteni și-au îngropat morții cu pietre de jad, iar în Coreea, jadul personifică politețea, fiind cunoscut ca aducător de prosperitate și de sănătate, fiind folosit de familiile regale ca simbol al autorității. Pentru indienii antici, jadul a fost considerat un dar din Rai, iar pentru mexicanii din vechime, extrem de devotați jadului, acesta a fost mult mai prețios decât diamantele și aurul. Piatra este magnifică în primul rând prin compoziție, și mă refer la o bogăție de silicați de minerale. Are peste 30 de minerale, dintre care cele mai cunoscute sunt calciu, magneziu, fier, potasiu și zinc. Când folosim piatra de jad se produce un efect de rezonanță între mineralele din aceasta și cele din organismul uman, de dinamizare a mineralelor din corpul nostru și, totodată, un efect de echilibru. Jadul este un foarte bun conducător de raze infraroșii, duce foarte bine această căldură în organism, are o energie subtilă, care calmează și echilibrează.

- Cum funcționează masajul cu pietre de jad?

- Noi folosim pietrele de jad încălzite până la o temperatură de 70 de grade Celsius, suportabilă pentru organismul uman. Acesta energizează, se echilibrează circulația sangvină, dispar durerile de cap, oboseala cronică, insomnia, durerile reumatice, cele de încheieturi, vasele de sânge sparte, lipsa de energie. Cu alte cuvinte, terapia cu pietre de jad are un spectru foarte larg.

„Restabilește flora bacteriană”

675 11 3- Ce rol au aceste pietre în imunitatea organismului și în detoxifierea sa?

- Unul extrem de important. Orice persoană care începe să facă terapie cu jad va observa că slăbește, întrucât este topită grăsimea de pe organele interne, acea grăsime viscerală care este foarte periculoasă. De asemenea, sunt curățate arterele și sângele și, foarte important, sunt deblocate anumite puncte din circuitul sangvin, acele cheaguri care pot apărea fără ca noi să știm de existența lor. Totodată, pereții vaselor de sânge își recapătă mobilitatea și elasticitatea, se rehidratează și se scapă de depunerile de colesterol. În ceea ce privește varicele, atunci când sângele se încălzește, acele depuneri se sparg și se elimină.

- Care sunt bolile în care acționează pietrele de jad?

- Terapia cu pietre de jad este foarte bună în primul rând pentru tratarea problemelor coloanei vertebrale, fie că e vorba despre scifoză, lordoză, scolioză, nervi sciatici, contracturi musculare, prin stimularea punctelor de acupresură existente de-a lungul întregii coloane vertebrale. Tot terapia cu jad are rezultate excepționale în cazurile de torticolis, gât sau umăr înțepenit și genunchi înțepenit. De asemenea, ajută intestinul, restabilindu-i flora bacteriană, combate constipația. Totodată, a fost dovedit efectul benefic al terapiei cu pietre de jad în cazul tulburărilor endocrine, reglarea menstruației, tulburări de menopauză, disfuncții sexuale. Sunt persoane care în urma terapiei cu pietre de jad, ca urmare a detoxifierii organismului, au redus numărul de țigări pe care le fumau. Pentru pietrele la rinichi combinăm pietrele de jad cu turmalina, care are rolul de a le sparge, curăță rinichii, dându-le acea stare de bine. Piatra de turmalină, pe lângă proprietatea de a hrăni rinichii, face un lucru foarte important, unic: se duce până în celule, eliminându-le pe cele moarte. Să nu uităm că în corpul uman prima care se îmbolnăvește este celula.

„Risipeşte energiile negative și este o barieră împotriva acestora”

- Există persoane cărora le este interzis acest tip de masaj?

- Sunt foarte puține cazurile în care nu este recomandată terapia cu pietre de jad. Este interzisă persoanelor care au suferit o operație pe coloana vertebrală mai recentă de șase luni, femeilor însărcinate, celor care au o formă avansată de cancer. De asemenea, terapia este interzisă celor cu stimulator cardiac sau care au făcut o operație care încă nu s-a vindecat, persoanelor bolnave de tuberculoză, osteoporoză de gradele III și IV, discuri artificiale la coloană, tromboflebită, boli cu transmitere prin atingere directă sau indirectă.

- Cât timp își menține eficacitatea un masaj cu pietre de jad?

- Se recomandă de la 6 la 12 masaje cu pietre de jad, bineînțeles, în funcție de afecțiunea fiecărei persoane. Din cele mai vechi timpuri, pietrele de jad s-au remarcat prin faptul că risipesc energiile negative și sunt o barieră împotriva acestora, ajută la găsirea propriului drum în viață, punerea în aplicare a propriilor visuri. Pietrelor de jad le-au fost atribuite abilități diferite, în funcție de culori. Astfel, jadul albastru se recomandă pentru ajutor în meditație, cel maro, atunci când o persoană intră într-o nouă etapă a vieții, jadul de culoarea lavandei este de ajutor celor care au trecut printr-o depresie în dragoste. La rândul său, jadul roșu generează energie emoțională, cel alb rezolvă problemele, iar jadul galben este indicat persoanelor lipsite de energie.

În timpul tratamentului, pacienţii nu trebuie să poarte haine sintetice şi este necesar să suplimenteze consumul de apă

„Estompează ridurile“

675 11 4- Este de ajutor terapia cu jad și doamnelor care vor să aibă un ten perfect?

- Terapia cu jad are la bază principii ale medicinei tradiţionale chineze, ritualul cald-rece pentru frumuseţe şi sănătate. La început apare senzația de răcorire și de energizare, când pielea este tonifiată, apoi, când jadul devine cald, preia razele infraroşii emanate de corp pentru a le redirecţiona înapoi după ce le-a amplificat prin propria vibraţie, în perfectă rezonanţă cu celulele umane, reconfortant şi relaxant muscular, la o temperatură ideală pentru ten. Terapia cu pietre de jad relaxează ochii obosiți de calculator, dar și mușchii feței, pielea este netezită, ridurile sunt estompate, dispar semnele de oboseală de pe față, pielea este mai bine hrănită cu nutrienți, cearcănele sunt reduse.