Main menu

header

631 19 1de Ingrid Baciu şi Sorin Dumitrescu

Ioan Haiduc este un nume de referinţă în sfera terapiilor complementare. Doctor în medicină alternativă și complementară, nutriționist, terapeut şi lector ANATECOR, a acceptat cu largă deschidere sufletească să se adreseze cititorilor revistei noastre prin intermediul interviului pe care îl veţi lectura în continuare, de-a lungul căruia vi se vor revela adevăruri absolut necesare înţelegerii modalităţilor de recăpătare şi păstrare a sănătăţii...

„Ochii sunt oglinda sufletului”

- Cine sunteți, domnule Ioan Haiduc? De ce ați ales medicina alternativă și complementară ca „destinația” vieții dumneavoastră?

- O moarte clinică, neexplicată de medicina alopată, m-a determinat să caut soluții în medicina orientală. Așa am ajuns să studiez medicina tradițională chineză, medicina tibetană, ayurveda, tehnici de medicină alternativă și complementară și să mă specializez în abordarea holistică a sănătății. Treptat, am devenit ceea ce mi-am dat seama că îmi doream deja foarte mult... terapeut. Şi am devenit terapeut, nutriționist și lector ANATECOR. Am realizat că întregul, respectiv corpul uman, nu reprezintă suma părților, ci mai mult decât atât, toate părțile în sinergismul lor.

- De ce însă v-aţi oprit la studiul ochiului în mod special?

631 19 2- Studiul ochiului a pornit de la o nevoie stringentă. Aveam hipermetropie +3,5D, care mă împiedica foarte mult în citirea de aproape. Nu puteam vindeca vederea fără a rezolva celelalte probleme ale corpului meu. Vederea este influențată de toate organele și sistemele corpului. Am reușit ca în trei săptămâni, în februarie 2009, să renunț la ochelari. De atunci nu îi mai folosesc!

- În ce măsură sălășluiesc forţele vieţii în acest minunat şi atât de complex organ care este ochiul?

- Ochii sunt oglinda sufletului. Prin ochi noi preluăm peste 85% dintre informațiile necesare vieții. Ochii sunt ca o cameră foto permanent deschisă. Ei înregistrează tot atunci când sunt deschiși. Ei sunt martorii emoțiilor, sentimentelor, gândurilor, stărilor, situațiilor, atitudinilor, faptelor, plăcerilor de orice fel, inclusiv... culinare. Faceți un bilanț seara să vedeți ce predomină zilnic, lunar, anual în viața dumneavoastră... Dacă zilnic predomină emoții, gânduri și programe negative, lipsa împlinirii, a fericirii, a bucuriei, atunci ochii sunt într-o permanentă stare de „luptă sau fugi”, adică de stres cronic, iar vederea, cu timpul, are de suferit.

„Toate, dar absolut toate organele influențează vederea”

- Sănătatea căror altor organe este importantă pentru ca ochiul, ochii să îşi păstreze sănătatea?

- Toate, dar absolut toate organele influențează, mai mult sau mai puțin, vederea. Bolile hepatice creează hiperactivitate la ficat și bilă, iar ochii nu primesc suficientă energie de la ficat, și astfel apare miopia, lipsa de energie a ochilor de a se focusa la distanță. Rinichii bolnavi nu pot filtra bine sângele și asigura echilibrul hidric în corp, la ochi, care sunt 80%-99% apă. Inima slabă, sângele vâscos, vasele de sânge bolnave nu pot asigura o bună aprovizionare a creierului și ochilor cu oxigen, apă și nutrienți. Plămânii bolnavi privează ochii de oxigen. Caninii, premolarii cu carii, bolnavi, influențează vederea. Existența bacteriilor, virusurilor, helminților în exces în organism conduc la cataractă și glaucom. Un intestin subțire și gros cu o placă mucoidală poate afecta vederea și favoriza apariția cancerului. Hipotiroidita conduce de regulă la miopie. Obezitatea declanşează diabetul zaharat, care, la rândul lui, are ca efect retinopatia diabetică. Atât la viciile de refracție, cât și la afecțiunile oculare grave a fost identificată lipsa anumitor vitamine, minerale, enzime, proteine, glucide, carbohidrați.

- Cum influențează mediul extern sănătatea și vederea?

- Mediul extern este determinant pentru o vedere bună. Fără ultravioletele de dimineață sau seară, hemoglobina nu poate lega atomul de oxigen, și atunci se produce hipoxia. Zonele geopatogene precum nodurile și rețelele Hartmann, Curry, marile rețele diagonale, liniile de înaltă tensiune, antenele GSM, transformatoarele, electrosmogul, radiațiile, pârâurile subterane, zgomotele puternice, toate acestea conduc la cancere și la afecțiuni de vedere.

„Corpul este produsul minţii, şi mintea noastră îl controlează!”

- Când ne dăm seama că ne-am îmbolnăvit, care ar putea fi semnele dezechilibrelor interne atât de ordin mental, afectiv, cât şi fizic care ne-ar putea evidenția cu certitudine faptul că ne aflăm în plină stare de patogenie, deşi nu recunoaştem acest lucru ca atare, fiind pur şi simplu, obişnuiţi să ducem „pe picioare” bolile, până în stadiile avansate de manifestare ale acestora?

- Valeriu Popa spunea „Țineţi minte! Tot ceea ce facem, de la gând, privire, gest, vorbă, faptă, se înregistrează undeva în infinitul care ne înconjoară”. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice, deci negativitate, deci boală. Emitem gânduri pozitive, primim starea de bine şi de sănătate. Marea putere a gândului ne poate vindeca bolile, şi astfel ne face fericiţi din nou, plini de viaţă şi de forţă. Puterea vindecătoare infinită îşi are rădăcinile în subconştientul nostru, al oamenilor. Gândurile noastre sunt active şi constituie seminţele pe care le-am plantat... Subconştientul nu este interesat dacă gândurile noastre sunt bune sau rele, ci pur şi simplu răspunde în deplină conformitate cu natura acestor gânduri. El nu ne va contrazice niciodată, ci va accepta mereu ceea ce afirmăm în mod conştient. Prin urmare, trebuie să fim decişi să alegem viaţa, sănătatea şi iubirea! Doar renunţând la vechile tipare înrădăcinate în subconştient, vom câştiga o viaţă sănătoasă.

- Gândul este viaţa, este vederea noastră...

- Gândurile noastre creează mediul înconjurător şi lumea noastră! Nu trebuie să uităm: corpul este produsul minţii, şi mintea noastră îl controlează! Dacă ne menţinem pe poziţia gândurilor viguroase, la fel ne va fi şi corpul. Dacă mintea este sănătoasă, și corpul va fi sănătos. Fiecare gând, cuvânt sau emoţie provoacă o vibraţie în fiecare celulă a corpului şi lasă acolo o amprentă adâncă. Fiecare celulă a corpului creşte, suferă, primeşte un impuls de viaţă sau de moarte, ca răspuns la fiecare gând care ne trece prin minte. Intoxicarea corpului fizic nu este doar consecinţa unei alimentaţii dezechilibrate, cum se crede, ci, mai ales, rezultatul unor factori emoţionali.

„Gândurile de iubire, pace, mulţumire, puritate, perfecţiune ne vor aduce o sănătate radioasă! A înceta să gândim corect înseamnă a fi perturbaţi. Dacă există o stare depresivă în minte, în mentalul nostru, nici corpul nu poate funcţiona corect, nu are cum...“

Exerciţiu pentru reducerea miopiei, hipermetropiei şi degenerescenţei maculare

- Ne puteţi oferi un exerciţiu, pentru acasă, benefic pentru ochii aflaţi în suferinţă, obosiţi?

- Da! Un exercițiu pentru reducerea miopiei, hipermetropiei și degenerescenței maculare. Poziția: șezut. Coloana vertebrală dreaptă, capul drept și fix. Palmele unite în poziție de rugăciune în fața bărbie. Fără să mișcaţi capul, vă concentraţi cu privirea, fără să clipiţi, pe degetele de la palmă cât puteți mai mult. Dacă nu mai puteți, atunci lăcrimaţi și o luaţi de la început. Apoi, pentru miopi, faceți același exercițiu, doar că vă concentrați, fără să clipiți, cât mai mult pe un obiect, vază de flori, bibelou, tablou... La distanța unde se află punctul de depărtare a vederii dumneavoastră clare. Faceți acest exercițiu de trei ori pe zi câte zece minute şi, veţi vedea, vederea va reveni treptat la normal, îşi va recăpăta valenţele specifice unei vederi perfecte.