Main menu

header

608 11 1de Anca Lăpuşneanu

Zilnic suntem dispuşi unui val imens de informaţii referitoare la tratamente miraculoase, dar puţine dintre acestea dau roade. De peste 5.000 de ani, chinezii folosesc jadul pentru ceea ce ei numeau „puterile sale magice”. Nicoleta Magargiu (foto), reflexoterapeut, a descoperit vindecarea cu pietre de jad şi şi-a deschis propriul cabinet, „Casa jad”. Zilnic, acesta este „animat” de pacienţi care vin cu probleme de sănătate, oboseală, stres, epuizare, dar mai ales cu probleme la coloana vertebrală: scolioză, cifoză, spondiloză cervicală, discopatie lombară.

„Rolele de jad se încălzesc și emit raze infraroșii”

- Aveţi la cabinet un pat de masaj cu pietre de jad. Cum funcționează?

- Patul de masaj cu pietre de jad este unic în România prin numărul de role de jad care masează corpul, prin numărul de programe automate de masaj și prin funcția de meloterapie. În interiorul patului sunt ascunse nouă role de jad pentru masajul coloanei vertebrale și patru role de jad pentru masajul picioarelor. Este singurul model de pe piața noastră care oferă masaj și la picioare, extrem de util pentru drenarea limfei, îmbunătățirea circulației sangvine și eliminarea sindromului de mâini și picioare reci, prezent mai ales la femei atât în sezonul rece, cât și în cel cald. Rolele de jad se încălzesc și emit raze infraroșii, extrem de benefice pentru sănătate. În interiorul patului se mai găsesc două benzi din fibră de carbon care produc căldură suplimentară (raze infraroșii), iar aplicate pe aceste două benzi din fibră de carbon se află 100 de pietre de turmalină. Patul de masaj de la noi înglobează principii de medicină tradițională chineză precum cristaloterapie (pietre de jad, pietre de turmalină), termoterapie (raze infraroșii) și presopunctură (presiunea rezultată pe centrii nervoși prezenți în coloana vertebrală prin greutatea propriului corp pe rolele de jad „ascunse” în interiorul patului). Toate aceste principii de medicină chineză sunt înglobate într-un masaj extrem de relaxant pentru a transmite impulsuri nervoase (masaj reflexogen) către toate organele corpului nostru, energizându-le și deblocând qi-ul, energia vitală.

„Are puterea de a compensa mineralele din corp”

608 11 2- De ce jad?

- Jadul are într-adevăr puteri terapeutice, deoarece are o compoziție absolut specială: este formată din silicați de minerale, cel mai cunoscute fiind calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc etc. În contact cu corpul uman, aceste minerale din jad rezonează cu mineralele din corpul nostru, rezultând o dinamizare a acestora din urmă. Prin acest efect de rezonanță, jadul are puterea de a echilibra mineralele din corpul nostru, ajutând la o absorbție a lor atunci când este nevoie sau, dimpotrivă, la o eliminare când sunt în exces.

- Ce tip de pacienţi se tratează cu terapia cu pietre de jad încălzite?

- Terapia noastră cu pietre de jad încălzite de raze infraroșii se adresează în primul rând tuturor celor care au probleme cu coloana vertebrală, de la adolescenți până la vârstnici. În al doilea rând, persoanelor cu probleme de sănătate (de la infecții urinare și până la paralizie) care doresc să se trateze printr-o terapie 100% naturală.

„Persoanele se încarcă astfel cu energie şi voie bună”

- Ce rezultate are o ședință de masaj?

- După o singură ședință, oamenii ne povestesc încântaţi că două-trei zile au fost extrem de încărcați de energie și de voie bună. Un medic stomatolog cu dureri acute de spate a scăpat de acestea după o singură ședință.

- După câte ședințe se pot observa beneficiile unui tratament?

- Pentru problemele coloanei vertebrale, prin efectul de elongație mecanică a coloanei vertebrale, combinată cu încălzirea profundă a mușchilor și cu irigarea sangvină superioară a țesuturilor, mușchilor, tendoanelor, se obține o decomprimare a nervilor, o distanțare a vertebrelor, o corecție a poziției cocoşate, o detensionare a coloanei și îndepărtarea contracturilor musculare, reducerea inflamațiilor; astfel, durerile asociate diferitelor afecțiuni dispar după cinci-şase ședințe, după cum povestesc majoritatea clienților noștri (vorbim aici despre scolioză, cifoză, spondiloză cervicală, discopatie lombară).

„Are un puternic efect de detoxifiere”

- La ce interval de timp recomandaţi să se facă tratamentul?

- Este indicată o cură de cel puțin 24 de ședințe dacă dorim efecte pentru afecțiuni mai vechi. Se recomandă ședințe zilnice sau la maximum două zile distanță între ele, așadar, „atacarea” problemei într-un mod intensiv. Din cauza lipsei de timp, a programului încărcat, sunt mulți clienți de-ai noștri care decid să cumpere patul de masaj pentru acasă, pentru a face terapie zilnică în propriul cămin. Ședința zilnică de masaj pe patul cu pietre de jad este absolut recomandată, deoarece are un puternic efect de detoxifiere. Și dacă în fiecare zi avem o alimentație nesănătoasă (fast-food), respirăm un aer poluat, încărcat de praf și ne stresăm la serviciu, la final de zi, o detoxifiere pentru organism și pentru minte devine absolut necesară. De aceea, dacă aveți patul acasă, nu se recomandă efectuarea de pause, căci organismul doar se întărește prin terapie, în niciun caz nu se sensibilizează. O ședință zilnică de masaj asigură o prevenție extraordinară, menținerea sănătății.

- Care sunt cele mai interesante cazuri cu care ați intrat în contact?

- Ceea ce m-a marcat cel mai mult a fost cazul unui domn, fost atlet de performanță, în jur de 60 de ani, cu hemipareză după un accident vascular cerebral suferit în urmă cu mai mulți ani. Acesta a venit la noi cu mâna stângă încleștată, pumnul strâns, iar la finalul primei ședințe cu pietre de jad și infraroșii își desfăcea pumnul și exersa această mișcare ca să ne arate ce poate. După cinci ședințe, această mână, pe care o ținea doar în dreptul abdomenului, pentru că nu o putea mișca din umăr, și-o ducea la frunte. Datorită razelor infraroșii își recăpătase mobilitatea mâinii și a piciorului afectat. Dorea să meargă singur, ba chiar să nu-l mai susțină soția, nici măcar la coborârea scărilor.

„Patul de masaj de la noi înglobează principii de medicină tradițională chineză precum cristaloterapie (pietre de jad, pietre de turmalină), termoterapie (raze infraroșii) și presopunctură (presiunea rezultată pe centrii nervoși prezenți în coloana vertebrală prin greutatea propriului corp pe rolele de jad ascunse în interiorul patului)“

Contraindicaţii

- Există persoane cărora le este interzis, care și de ce?

- Terapia cu pietre de jad și raze infraroşii este contraindicată femeilor însărcinate, din pricina faptului că prin căldura degajată de pietrele de jad se produce dilataţie, or, nu ne dorim asta decât în momentul nașterii, iar atunci un aparat cu pietre de jad încălzit este într-adevăr recomandat pentru a grăbi dilatația colului. Persoanelor cu osteoporoză gravă, atunci când există risc de fracturi, pentru că oasele sunt fragile și masajul pe pietre din jad masiv devine contraindicat. Persoanelor cu tijă metalică pe coloana vertebrală, pentru că, de la căldură, aceasta s-ar putea încălzi. Persoanelor cu inflamații acute supurative. Persoanelor cu hipertensiune gravă - din cauza căldurii, fluxul sangvin crește, și tensiunea arterială poate crește și ea.