Main menu

header

596 18 1de Andreea Radu

Hidrocolonoterapia este o metodă terapeutică ce datează din Antichitate, în timp fiind extinsă de la un simplu act de igienă, la o procedură terapeutică de detoxifiere a organismului. În prezent, este o procedură complexă recomandată în multe afecțiuni. Ana Maria Bivolaru (medalion), manager al Centrului Agnes (programări: 0758.984.109), a explicat într-un interviu pentru TAIFASURI ce este hidrocolonoterapia, care sunt recomandările și beneficiile.

„Toate bolile încep în intestine”

- Ce înseamnă hidrocolonoterapia și cui se adresează?

- Hidrocolonoterapia sau irigarea colonului reprezintă o metodă complexă de detoxifiere și de curățare în profunzime a colonului de toxine, materii reziduale, paraziți și gaze, ce ajută la refacerea sănătății și a funcționalității colonului. Aduce un aport benefic întregului organism, fiind recomandată tuturor persoanelor care vor să-și trateze diferite afecțiuni, să-și amelioreze starea de sănătate, să și-o mențină sau să și-o îmbunătățească.

- Se spune că frumusețea și sănătatea vin din interior, dar și că în colon există reziduuri ce ne pot afecta grav starea de sănătate. Cât de importantă este sănătatea colonului?

- „Toate bolile încep în intestine”, spunea Hipocrate. De sănătatea colonului depinde sănătatea întregului organism. Colonul are un rol deosebit de important în menținerea sistemului imunitar, acesta având funcții de depozitare și de eliminare a reziduurilor alimentare, de protejare a organismului de agenții patogeni prin găzduirea paraziților și de producerea atât a vitaminei K, vitaminelor din complexul B, cât și a celei mai mari cantități de serotonină produsă în organism (hormonul fericirii). Deci, putem spune argumentat că ar trebui să acordăm o importanță sporită sănătății colonului, pentru că atât starea de bine, cât și starea de sănătate a întregului organism depind de funcționalitatea acestuia.

„E recomandată în tratamentul unei game variate de afecțiuni”

596 18 2- Este recomandată în cazul unor afecțiuni sau doar pentru a ne menține colonul curat?

- Hidrocolonoterapia este recomandată în tratamentul unei game variate de afecțiuni, de la boli dermatologice (urticarie, iritații, psoriazis, alergii, acnee etc.), boli gastrointestinale (constipații, colon spastic, gaze, balonare etc.), migrene, depresie, afecțiuni hepatobiliare, disfuncții ale prostatei, cistite, anexite până la reglarea ritmului cardiac, dar și pentru menținerea unui colon curat și a unei stări de sănătate optime.

- De câte ședințe este nevoie pentru a efectua întreaga terapie?

- Pentru curățarea în profunzime a colonului este necesară o serie de minimum şase ședințe, mai ales dacă pacientul se află la o primă experiență de acest fel. Această procedură se efectuează de două până la patru ori pe an, în funcție de gradul de necesitate, iar în intervalul de trei-şase luni de pauză, se recomandă o ședință de întreținere efectuată lunar.

- Când apar primele rezultate?

- Rezultatele apar încă de la prima ședință atât prin dispariția balonării, a durerii de cap și a stării de disconfort la modul general, provocate de afecțiunile ce au dus la apariția lor, cât și prin apariția senzației de curat și de reînnoit. Știți senzația aceea când vii din oraș obosit și transpirat, după care faci un duș revigorant și pui o haină curată pe care o îndrăgești?! Aceeași senzație o simți și după terapia hidrocolonică.

„Se elimină toate toxinele și materia reziduală din colon”

- Cum se face hidrocolonoterapia?

- Procedura în sine se realizează într-un circuit închis, cu ajutorul unui aparat de ultimă generație, reprezentând o metodă blândă și total neinvazivă de irigare a colonului via rectum (n.r. - prin rect) cu apă filtrată și purificată la temperatura de

33-40 de grade Celsius, la o presiune optimă și confortabilă. În timpul procedurii, colonul este umplut cu apă, după care urmează o descărcare, eliminând astfel toate toxinele și materia reziduală, via aparat (n.r. - prin aparat), simultan terapeutul efectuând un masaj abdominal, ce facilitează dislocarea materiei reziduale de pe pereții colonului. Această procedură de umplere și de descărcare se repetă de maximum cinci-şase ori. Pentru efectuarea acestei terapii se utilizează un kit special de unică folosință al aparatului de hidrocolonoterapie, iar la sfârșitul terapiei se administrează pe cale orală un probiotic pentru repopularea intestinului cu bacterii benefice.

- Este nevoie de o pregătire prealabilă înainte de ședința de hidrocolonoterapie?

- Înainte de efectuarea ședinței recomandăm pacienților noștri să nu consume alimente solide. În rest, nu este nevoie de o pregătire specială.

- Există contraindicații? Care sunt?

- Terapia hidrocolonică nu prezintă riscuri, însă are câteva contraindicații ca: hemoroizi în faza acută sângerândă, fisuri anale sau cancer rectal, boli cardiace foarte grave, sarcină începând cu trimestrul al doilea, ulcer perforat, hernie sau alte afecțiuni cu risc major de ocluzie intestinală.

Echipa de medici şi terapeuţi îmbină cunoştinţe de psihologie, psihoterapie, medicină energetică şi medicină alopată

- De curând ați deschis centrul de sănătate și frumusețe. Ce aduce nou pe piața din România? Care sunt pacienții care se pot adresa dumneavoastră?

- Într-adevăr, Agnes - Centrul medical de terapii pentru Trup și Suflet este un proiect nou, la care am muncit aproximativ un an până a-l aduce la forma în care există astăzi. Aici este bine primită orice persoană, fie că are nevoie de tratament pentru o afecțiune, pentru menținerea unei stări de sănătate bune sau pentru îmbunătățirea ei. La noi, echipa de medici și de terapeuți îmbină cunoștinţe de psihologie, psihoterapie, medicină energetică și medicină alopată, pentru o abordare cât mai amplă privind metoda de tratament recomandată, ținând cont de cât mai multe elemente ce alcătuiesc complexitatea ființei umane. Un pacient vine cu un diagnostic în urma căruia i se recomandă un tratament, un anumit tip de terapie, dar, de cele mai multe ori, din păcate, nu se încearcă să se ajungă la depistarea cauzei ce a declanșat apariția afecțiunii și la îndrumarea pacientului spre corectarea ei. Medicina alopată este divizată pe specialități, iar cea alternativă este uneori insuficientă, de aceea este necesară abordarea unei metode de tratament documentată din cât mai multe direcții pentru obținerea unei stări de sănătate optime. Omul din societatea de astăzi este supus unei poluări imense, venită atât din exteriorul lui, prin alimentație neadecvată, lipsa somnului, poluarea aerului, diferite constrângeri sociale etc., cât și din interiorul acestuia, prin intermediul programelor și conceptelor mentale negative, generatoare de comportamente nocive ce au ca rezultantă în primul rând devitalizarea corpului, urmată, după caz, de stres sau de surmenaj, anxietate, insomnii, depresie, stare de indiferență față de sănătatea psihică și fizică a propriei persoane și alte afecțiuni ce duc la un proces degenerativ. În centrul nostru încercăm să ținem cont de toate aceste elemente fizice, mintale și sufletești ce alcătuiesc omul și să tratăm individual fiecare pacient în parte. Și cred că aceasta este noutatea pe care o aducem, la care adăugăm grija noastră și gândul bun pe care i le dăruim la pachet fiecărui om care ne calcă pragul. O facem din suflet și cu pasiune!