Main menu

header

565 19 1de Raluca Grințescu

Anusul este orificiul rectului, locul prin care lăsați să iasă deşeurile de care nu mai aveți nevoie. Pe aici ies conflictele şi resentimentele dumneavoastră interioare. Problemele care pot apărea în această zonă sunt legate de a „reţine ceva sau a da drumul la ceva”. De exemplu, dacă sunt copil şi mă constip, sau îmi murdăresc aşternutul, acest lucru, se întâmplă, de obicei, pentru a mă răzbuna pe părinţii mei, pe care îi consider autoritari, manipulatori sau abuzivi. Am impresia că cineva mă murdăreşte! Aici este locul evacuării celor mai multe toxine din corp. Este o parte ascunsă a corpului, care corespunde, de obicei, laturii noastre inconştiente şi care, camuflează uneori sentimente foarte dure, de violenţă, de furie, de supărare.

Faţă de cine sau faţă de ce vă închideți?

Anusul se situează la nivelul bazinului, aproape de coccis şi de prima chakră sau centru de energie, care face legătura dintre sine şi univers. Are legătură cu baza energetică a corpului. Anumite frici interioare, stresul şi emoţiile se evacuează prin acest orificiu. În cazul unei afecţiuni, puteți verifica următoarele situaţii: pe cine sau ce încercați să ignorați şi să reţineți în dumneavoastră? Până unde vă puteți abandona? Sunteți capabili să vă relaxați şi să lăsați viaţa să vă îndrume? Sunteți pregătiți să trăiți noi senzaţii ale vieţii? Faţă de cine sau faţă de ce vă închideți? Puteți avea tendinţa de a vă reţine emoţiile negative, într-atât încât ajung să vă otrăvească. Vă puteți agăţa de ceva sau de cineva, ceea ce vă provoacă multă durere interioară. Trăiți din complezenţă, când, de fapt, ați vrea să vă faceți pe plac. Problemele care apar în zona anusului sunt de multe ori în relaţie cu felul în care vă raportați la bani. Soluția? Acceptați să aveți încredere în dumneavoastră, lăsând să iasă afară emoţiile de care nu mai aveți nevoie şi înlocuindu-le cu idei noi, cu atitudini pozitive şi proiecte noi!

Abcesul anal

565 19 2Abcesul este o masă de puroi provocată de frustrări sau de iritabilitate, cu privire la o situaţie pe care nu vreți să o lăsați să plece, căreia nu îi dați drumul. Uneori, chiar dacă vă reţineți, faceți acest lucru fără să vreți. Abcesul se va manifesta oricum. Este posibil să fiți furioşi pe voi înșivă, deoarece nu vreți „să evacuați”, să cedați, în faţa unor fixaţii mentale, care vă alimentează viaţa în prezent. Simțiți chiar nevoia de răzbunare, faţă de o situaţie din trecut sau faţă de cineva pe care refuzați să îl iertați. V-ați simțit umiliți, jigniți. În viaţa de zi cu zi, manifestați această lipsă de a renunţa la ceva, prin faptul că există obiecte de care nu vreți să vă separați şi care totuşi nu mai au valoare sau sunt inutile. Această afecţiune vă transmite că trebuie să acceptați să aveți încredere în viaţă şi în ceea ce este frumos în ea. Aveți încredere în ceilalţi şi, mai ales, îi iertați pe oamenii din jur.

Mâncărimile

Mâncărimile au legătură cu remuşcările sau cu… culpabilitatea faţă de trecutul apropiat. Există ceva ce vă irită sau vă deranjează şi vă simțiți vinovați legat de ceea ce trebuie să reţineți sau să lăsați să plece. Purtați o mască şi vă ascundeți adevărata identitate. Regretele şi furia dumneavoastră pot fi cauzate de relaţiile nesatisfăcătoare, de un gol de iubire. Anulați anumite evenimente din trecut, pe care vreți să le evacuați, cu orice preţ. Este important să acceptați să vă ascultați şi să cunoașteți satisfacţia în toate aspectele vieţii, deoarece culpabilitatea nu face decât să vă înfrâneze evoluţia, fără să vă aducă vreun beneficiu.

Durerile

Durerile anale (anita) au legătură cu… culpabilitatea. Vă simțiți rău, deoarece nu vă considerați destul de eficienți pentru a vă realiza dorinţele. Este o formă de autopedepsire, de iritare, din dorinţa de a vă pedepsi într-un mod care exprimă o rană interioară. Poate fi vorba despre o culpabilitate (a voastră sau a celorlaţi) trăită în relaţie cu sexualitatea voastră. Simțiți o disperare puternică, care vă poate determina să pierdeți sânge şi, uneori să aveți o hemoragie. Soluția? Acceptați să deveniți mai responsabili de dorinţele dumneavoastră, să nu vă mai devalorizați în ceea ce sunteți. Trăiți pentru voi, în loc să acţionați tot timpul în funcţie de dorinţele şi aşteptările celorlalţi.

Fisurile

Fisurile anale sunt crăpături superficiale, care determină sângerarea la nivelul anusului, ceea ce simbolizează o pierdere a bucuriei de a trăi, în legătură cu o situaţie pe care trebuie să o schimbați. Dacă simțiți o tristeţe puternică, verificați ce anume provoacă această tristeţe şi acceptați schimbările. Vă simțiți slabi şi vreți să vă protejați de lumea exterioară. Vulnerabilitatea vă face să stagnați, să rămâneți în poziţii bine stabilite. Preferați să rămâneți în unele situaţii neplăcute, în loc să vă asumați riscul de a merge înainte, spre necunoscut. Soluția? Acceptați să spuneți acum: „destul!” celor care vă cer prea mult. Nu mai aşteptați sprijinul celorlalţi pentru a vă schimba. Vă eliminați frustrarea, furia faţă de o persoană sau un eveniment „care vă ustură” sau faţă de care vă simțiți „cu fundul în două luntrii”.

Fistulele

O fistulă anală poate fi cauzată de o situaţie pe care o trăiți şi în care experimentați o furie faţă de ceea ce vreți să reţineți şi nu reuşiți să păstrați în dumneavoastră. Este ca şi cum ați păstra vechi deşeuri din trecut (vechi modele de gândire, emoţii, dorinţe), dar nu reuşiți. Reţineți emoţii din trecut, care sunt pline de ranchiună. Afecţiunea care apare este o fistulă, un soi de canal anormal între organe şi piele. Aceasta indică faptul că nu reuşiți să vă decideți între planul fizic şi cel spiritual, între dorinţe şi detaşare (în sensul larg). Vă simțiți incapabili să comunicați ceea ce simțiți. Soluția? Fiți deschiși la nivelul inimii şi acceptați să goliți de tot aceste „coşuri de gunoi”, plin de idei negre, nesănătoase, aici şi acum. Învăţați să comunicați liber ceea ce trăiți în prezent şi viaţa va deveni mult mai veselă şi mai echilibrată.

Faceți zilnic următoarea afirmație: „Elimin cu uşurinţă şi fără părere de rău tot ce nu mai îmi este cu adevărat necesar în viaţă“

Rugăciune

„Doamne, te rog ajută-mă să mă vindec de aceste emoţii dureroase. Te rog să ridici această povară pe care o duc de mult timp cu mine. Sunt dispus/ă să renunţ acum la mânie, resentimente, la incapacitatea de a ierta şi de a-mi vindeca inima. Ştiu că îmi poţi arăta o cale mai bună de a-mi trăi viaţa. Prin eliberarea de aceste energii inferioare voi putea experimenta iubirea şi starea de pace. Te rog să mă ajuţi să îmi vindec în profunzime inima şi să mă protejezi, astfel încât să nu mai fiu rănită. Te rog, Doamne, ajută-mă să am credinţă, încredere şi optimism.”