Main menu

header

489 19 1de Gabriela Niculescu

Băutorii de cafea din întreaga lume se confruntă zilnic cu probleme cauzate de temperatura acesteia. La început, cafeaua este prea fierbinte, iar apoi se răceşte mult mai repede decât şi-ar dori consumatorul. Doi inventatori promit însă să remedieze această problemă cu ajutorul unor boabe de cafea metalice, care pot menţine cafeaua caldă timp de până la cinci ore.

Se topesc, apoi se solidifică

Boabele de cafea, numite „Coffee Joulies”, pot aduce cafeaua fierbinte la o temperatură la care poate fi băută de trei ori mai repede decât în mod normal, iar apoi menţin această temperatură. „Coffee Joulies” absorb excesul de temperatură din cafea atunci când aceasta este prea fierbinte, eliminând ulterior căldura stocată pentru a o menţine la o temperatură constantă. Boabele sunt realizate dintr-un metal special, nontoxic, învelit în oţel inoxidabil. „Acest material este conceput să se topească la 60 de grade Celsius şi absoarbe multă energie termică în timpul topirii. Astfel «Joulies» pot răci cafeaua de trei ori mai repede decât se răceşte acest lichid în mod normal. Odată ce cafeaua ajunge la temperatura la care poate fi băută, materialul începe să se solidifice din nou, eliberând energia stocată în timpul topirii, iar cafeaua se menţine caldă de două ori mai mult”, a declarat purtătorul de cuvânt al inventatorilor.

Boabele metalice de cafea, care vor fi comercializate curând în Statele Unite, funcţionează cel mai bine atunci când recipientul în care se află cafeaua este acoperit cu un capac.