Main menu

header

757 25 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Indiferent cât de mult v-ați strădui să aveți casa fără probleme, acestea pot apărea când vă e lumea mai dragă. Ca să rezolvați urgent, dar mai ales ieftin și eficient stricăciunile, aveți acum la dispoziție trucuri care vă vor fi de mare folos.

Elasticul din cauciuc sporește aderența sculelor grele

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă scape din mână un ciocan cu mâner? Ce să faceți în această situație? Apelați la un truc excelent și foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să înfășurați mânerul cu un elastic de cauciuc și să ajustați locul în conformitate cu comoditatea dumneavoastră. Veți fi uimiți cât de confortabil vi se va părea. Aveți nevoie urgent de o mătură, dar tocmai v-ați dat seama că nu o aveți decât pe cea veche, care credeți că nu va mai face față? Aveți acum posibilitatea de a readuce la viață mătura dumneavoastră veche, folosind același elastic de cauciuc. Cum? Îmbrăcați perii cu el, iar aceștia se vor îndrepta și vor deveni rigizi.

Readuceți podelele în cea mai bună stare, folosind o minge de tenis

757 25 1Ați avut musafiri și v-ați trezit că pantofii acestora, chiar dacă sunt extrem de scumpi, v-au zgâriat puțin podeaua? Mai mult, ați constatat că alte zgârieturi au provenit de la picioarele scaunelor? Nu e cazul să faceți o dramă din asta, pentru că puteți rezolva și această problemă folosind o simplă minge de tenis nouă, un cuțit pentru hârtie sau o lamă ascuțită și o coadă de mop. Cu ajutorul cuțitului, tăiați un X mare pe mingea de tenis. Aveți însă grijă să nu fie chiar atât de mare, ci doar atât cât trebuie ca să permită pătrunderea capătului cozii de mop. Ulterior, îmbrăcați mingea de tenis pe coada mopului, după care întoarceți-o pe aceasta cu susul în jos, pentru ca mingea de tenis să atingă podeaua. Mergeți cu mingea de tenis înainte și înapoi, presând mai tare, pentru a șterge zgârieturile și rosăturile de pe podea. Dacă urmele sunt întunecate, veți observa cum cauciucul, care a murdărit podeaua, se va muta cu ușurință pe suprafața mingii de tenis. Această metodă este utilă pentru toate tipurile de podele.

Uitați de petele de pe lemn folosind maioneza și oțetul!

757 25 3Prietenii care tocmai v-au vizitat au uitat să folosească suporturile pentru pahare și ați văzut o pată albă care a apărut pe mobila dumneavoastră pe care o adorați? În cel mai scurt timp, aceasta va dispărea dacă veți umezi pata cu maioneză. Lăsați să acționeze peste noapte, iar ziua următoare ștergeți folosind o cârpă curată, apoi lustruiți mobila cu oțet. Rezultatul va fi cel dorit. De asemenea, puteți scăpa de acest tip de pată amestecând în părți egale oțet și ulei de măsline. Produsul rezultat se va pune pe pata de apă folosind un șervețel. Aveți însă grijă să frecați pata în direcția fibrelor de lemn până când va dispărea. Nu în ultimul rând, puteți să încălziți fierul de călcat, apoi să așezați talpa pe o pânză pusă deasupra petei pentru câteva secunde. Verificați apoi pata, iar dacă încă mai persistă, repetați încă o dată procedeul, până ce aceasta va fi înlăturată complet. Tot zgârieturile mici de pe suprafața lemnului vor dispărea dacă le veți freca cu miez de nucă până nu se vor mai vedea.

Balamalele ruginite nu mai scârțâie dacă le ungeți cu ulei

757 25 4Dintr-un motiv pe care nu-l cunoașteți, balamalele au început să scârțâie, iar specialistul nu are timp să ajungă? Apelați la o soluție temporară, dar extrem de eficientă: ungeți-le cu ulei. Dacă becul s-a spart și vreți să-l înlocuiți, trebuie să aveți mare grijă să nu vă ardeți mâinile. Cum veți face acest lucru? Folosind o jumătate de cartof. Fragmentele vor pătrunde adânc în bulb și veți scoate ușor becul, fără să vă răniți mâinile. Tocmai ați scos câteva tablouri de pe pereți și ați rămas cu urme și găuri? Le puteți masca folosind creioane pastel de culoarea peretelui. Aveți urgentă nevoie să folosiți șuruburi, însă acestea nu vor să stea la locul lor? Acoperiți-le piciorușele cu ojă de unghii transparentă și veți avea asigurată o fixare excelentă. Și bicarbonatul vă este un bun prieten pentru a umple găurile lăsate de cuie. În acest sens, amestecați bicarbonat cu puțină pastă de dinți, umpleți golul și așteptați apoi să se usuce complet. De asemenea, dacă șurubelnița vă alunecă tot timpul și nu o puteți introduce în șurub, puneți o bucățică de burete din spumă poliuretanică sau o fâșie de cauciuc subțire.

Grafitul lubrifiază broaștele

Deși le folosiți destul de des, sculele metalice au început să prindă puțină rugină? Le puteți reda strălucirea folosind un burete cât mai dur și oțet alb. Aveți întotdeauna nevoie de liniște în casă, dar copiii trântesc ușa? Ca să nu mai fie zgomot, puteți lipi pe ușă, în regiunea broaștei, o bucată de cauciuc. În cazul în care gaura cheii se blochează, folosiți un creion. Pentru început, trebuie să-l ascuțiți foarte bine astfel ca vârful să aibă în jur de doi centimetri, apoi îl introduceți în gaura broaștei și îl rupeți. Ulterior, introduceți cheia și măcinați grafitul, folosind mișcări repetate. Rolul grafitului este de a lubrifia broaștele.

Pentru a scăpa definitiv de praf, pregătiți o soluție din apă și glicerină și folosiți pentru a șterge mobila, electrocasnicele și alte suprafețe deschise

Cârligele înlocuiesc suportul rupt de periuţe de dinţi

757 25 5Ați făcut curățenie în baie și fără să vă dați seama s-a spart suportul pentru periuțe de dinți? Nu vă trebuie decât cârlige și problema e ca și rezolvată. Pur și simplu fixați un cârlig sub un unghi de 45 de grade pe coada periuței. Tot ce mai trebuie făcut este să le sprijiniți de masă. Și tot cârligele pot constitui un suport util pentru ținte și cuie. În acest sens, pentru ca degetele să fie cât mai departe de ciocan, folosiţi un cârlig pentru a sprijini cuiele. Ați terminat de făcut cea mai bună mâncare, dar acum mai aveți de curățat și butoanele aragazului? Veți scăpa de această corvoadă urgent, folosind un amestec obținut dintr-un litru de apă fierbinte, trei linguri cu bicarbonat, o lingură cu amoniac și soluție pentru spălat geamuri. Pentru început, trebuie să înlăturați butoanele. În apa fierbinte, adăugați bicarbonatul și amoniacul. Aveți grijă ca atunci când folosiți amoniac să deschideți neapărat geamul, să utilizaţi mănuși și mască de protecție. Introduceți butoanele în această soluție și lăsați să acționeze timp de cinci minute. Spălați suprafața unde s-a depus grăsimea cu soluția pentru geamuri. Scoateți butoanele din soluție, curățați ce a mai rămas folosind o periuță de dinți, clătiți bine și fixați-le la loc.

Dacă parchetul a fost mâzgălit cu carioca, folosiți pastă de dinți și frecați cu ajutorul unei periuțe de dinți veche