Main menu

header

643 31 1de Roxana Istudor

Oricât de performant ar fi frigiderul, legumele și fructele proaspete se pot deteriora în scurt timp. „Taifasuri” vă prezintă câteva metode eficiente de a menține aspectul, calitatea și nutrienții unora dintre cele mai utilizate crudități.

Înveliți în plastic „nodul” bananelor

De fiecare dată când cumpărați un „snop” de banane, este bine să știți că există un truc pentru a le menține în cea mai bună stare pentru mai mult timp. Se învelește foarte bine în folie din plastic capătul (nodul), ceea ce va asigura bananelor prospețime pentru mai mult timp. Alte fructe delicate, căpșunile, stau cel mai bine într-o soluție de apă cu oțet (patru părți apă, o parte oțet), care le va menține ca în ziua în care le-ați cumpărat (fără substanța lipicioasă care le acoperă după scurt timp).

Pătrunjelul și menta, în șervet din hârtie

Potrivit Departamentului pentru Agricultură din SUA, murele pot fi păstrate două zile la frigider. Ca să țină atât, este indicat să fie așezate cu straturi de șervet din hârtie între ele și în prealabil să fie înlăturate fructele pătate sau stricate. Afinele, în schimb, pot sta la rece chiar și o săptămână, cu condiția să fie alese cu atenție doar fructele sănătoase înainte de plasarea în frigider. Pătrunjelul și menta pot avea și ele „viață lungă” la rece, până la cinci zile, dacă se învelesc în șervet din hârtie înainte de stocare.

Puneți mere lângă cartofi

643 31 2Ca să preveniţi încolţirea cartofilor, în vasul în care îi țineți puteți amplasa câteva mere. La rândul ei, salata verde se menține proaspătă dacă peste ea puneți un șervet din hârtie care să absoarbă umezeala. Apoi puneți capacul peste castron și veți avea salată în cea mai bună condiție chiar și o săptămână. Ciupercile stau proaspete în pungă din hârtie zile în șir, iar broccoli se învelește în folie de aluminiu, care îl menține crocant.

PONT. Sparanghelul poate sta foarte bine într-un borcan cu apă. Tăiați-i codițele și puneți-l într-un vas, eventual lângă alte verdețuri care se mențin mai mult timp în același fel, cum ar fi leușteanul.