Main menu

header

609 18 1de Carmen Ciripoiu

De ce să apelați la soluții costisitoare pentru ca locuința dumneavoastră să arate așa cum vă doriți, când aveți la îndemână metode vechi, dar cu eficiență maximă? Iată care sunt cele mai incredibile soluții pentru o casă care strălucește de curățenie.

Alama devine ca nouă cu praf de cretă

Chiar dacă sunt parcă la fel de vechi ca istoria, obiectele de aramă sunt la mare căutare în zilele noastre. Dar curățarea acestora dă mari bătăi de cap gospodinelor. Nu și celor care folosesc un amestec din mălai, sare și oțet… Ulterior, obiectul se limpezește bine cu apă. În ceea ce privește robinetele și clanțele de alamă, acestea arată ca noi dacă sunt frecate cu praf de cretă amestecat cu oțet. La final se clătesc bine cu apă și se șterg cu o cârpă moale. E frumos să ai copii, dar situația se complică atunci când cei mici duc jucăriile la gură. Ca acestea să fie sterilizate, cea mai bună soluție o constituie spălarea în apă caldă în care s-au dizolvat două linguri cu bicarbonat.

Praf de copt pentru blatul de bucătărie

O bucătărie care să arate ca-n reclame e visul oricărei femei, dar când blatul se umble de murdărie, situația se complică. Cel mai bun remediu, uitând de chimicale, este praful de copt. Se presară puțin praf de copt pe locul cu probleme, apoi cu un burete înmuiat în apă călduță se freacă ușor. La final, se limpezește cu apă. O metodă sănătoasă pentru a scăpa de petele de rugină de pe chiuvetă este oțetul încălzit în care a fost presărată puțină sare. Se ia o cârpă de bumbac și se îmbibă în această soluție, apoi se freacă zonele pătate. Se lasă câteva minute să acționeze, după care se clătește cu apă călduță. Rezultatul este absolut uimitor! Tot oțetul încălzit în amestec cu bicarbonat și puțin detergent de vase este senzațional pentru curățarea căzii sau a cabinei de duș. Se aplică prin pulverizare, se lasă să acționeze zece minute și se clătește cu apă. Ca să eliminați mirosul de pește de pe mâini, frecați-le cu zaț de cafea, apoi spălați-vă cu un săpun natural. Mirosul de stătut din casă dispare punând o bucățică de jar într-o cratiță, iar peste acesta câteva ace de brad.

Detergent… homemade

La ce sunt utile cojile de lămâi, portocale, mandarine, clementine, citrice în general, în afară de prăjituri? La prepararea unei soluții inedite, 100% naturală, care curăță gresia, faianța, sticla, mobila și chiar și grăsimea de pe plită și de pe aragaz. Pentru prepararea detergentului homemade aveți nevoie de coji de citrice, oțet alimentar alb, apă distilată. Modul de preparare este următorul: se umple un borcan de sticlă cu coji de citrice proaspăt curățate. Se toarnă oțetul alimentar peste acestea și se sigilează borcanul, lăsând totul să se macereze timp de două săptămâni. La finalul acestei perioade se strecoară cojile de citrice și se diluează concentratul cu apă distilată, în proporție de 1:1. Se varsă produsul obținut într-un pulverizator.

Laptele, veritabil înălbitor

Chiar dacă la prima vedere nu pare la fel de eficient ca produsele chimice de înălbit, folosit constant, laptele este incredibil! Se înmoaie cearșafurile bine spălate anterior în apă fierbinte în care se adaugă un litru de lapte, se lasă lenjeria până se răcește apa, apoi se clătește foarte bine. Rezultatul? Unul de excepție, desigur! Mult mai ieftin decât detergenții din comerţ și, în plus, foarte aromat, sucul de lămâie este foarte util la dizolvarea săpunului uscat și a depunerilor de piatră. De asemenea, curăță perfect alama, cuprul, faianța și lemnăria laminată din bucătărie și din baie. Un balsam extrem de bun se obține din două linguri cu oțet alb, două linguri cu bicarbonat de sodiu și patru linguri cu apă. Se pune totul într-un recipient de plastic. Când spălați rufele, agitați recipientul și puneți puțin în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat.

Ceapa face grătarul să arate impecabil

Vă enervează cel mai mult să curățați grătarul și să-l pregătiți pentru o friptură grozavă? Ceapa vă scoate din impas. Luați o jumătate de ceapă și curățați încet. Pe lângă faptul că grătarul va arăta impecabil, friptura va avea un gust mult mai plăcut. Pentru ca mirosul de mâncare să nu rămână în casă există un remediu miraculos: înainte de prăjirea legumelor, în tigaie se introduc câteva felii de măr, cu coajă cu tot. Oare cât timp a trecut de când nu v-ați mai ocupat ca salteaua să arate bine? A venit momentul să folosiți cel mai bun spray obținut amestecând apă, vodcă și câteva picături de ulei esențial de lavandă. Amestecul ucide bacteriile și elimină eventualii acarieni. S-a terminat crema de pantofi și e musai să plecați la o întâlnire? Curățați bine încălțămintea cu câteva felii de cartofi, iar aceasta va străluci.

Geamurile reflectă cu mai multă strălucire lumina dacă în apa de spălat se adaugă cerneală până când se obține o culoare intensă

Portocala, cel mai bun odorizant

Vasele sunt o corvoadă? Apelați la ajutorul celui mai bun detergent natural. Într-un recipient se pun 200 ml apă caldă, se adaugă două linguri cu bicarbonat, zeama de la o jumătate de lămâie și cinci picături de ulei esențial de lămâie. Preparatul este excepțional și pentru curățarea frigiderului. Odorizante achiziționate din magazin? Nicidecum, la modă e acum portocala. Se alege o portocală mare în care se înfig 100 de cuișoare cât mai uniform posibil, apoi se așază fructul în cameră. Aceasta se va parfuma și, în plus, pe timp de vară, țânțarii vor ocoli casa.