Main menu

header

560 19 1de Raluca Grințescu

Plicurile cu silicon, pe care le găsiți adeseori în cutiile de încălţăminte, ajung la gunoi pentru că le considerați inutile sau chiar toxice. Adevărul este că nu există nimic toxic în ele. Sunt umplute cu o substanţă numită dioxid de silicon, care nu trebuie ingerată, însă poate fi de folos în gospodărie. Ele sunt nişte săculeţe nontoxice, care vor usca orice din jurul lor. Iată cum le puteți întrebuinţa:

Puneți-le în rucsacul de sală

Scopul principal al acestor pliculeţe este să absoarbă umezeala extra şi să protejeze încălţămintea. Locul preferat al bacteriilor este cel întunecat şi umed, aşa că ele vă pot fi de ajutor în eliminarea umezelii din rucsacul de sală. De asemenea, ele pot elimina şi mirosul neplăcut.

Adio geamuri aburite ale maşinii!

Dacă aveți mașină fără încălzire electrică, atunci știți ce bătaie de cap aveți iarna. Pliculețele cu silicon vă vor salva și din această situație. În loc să aşteptați ca aerul condiţionat să îşi facă treaba, lucru care la modele auto mai vechi poate dura o veşnicie, puneți nişte plicuri cu silicon lângă geam imediat. Veți vedea că a doua zi geamurile nu vor mai fi înceţoşate. Este cea mai rapidă metodă şi veți câştiga zece minute, timp pe care îl foloseați ca să le curățați.

Aşezați-le între prosoape

Eliminați umezeala şi mirosul neplăcut al prosoapelor punând câteva plicuri de silicon în cabina de duș.

Face aparatul de ras să dureze mai mult

În loc să vă lăsați aparatul de ras prin baie, unde tot timpul este umezeală, puneți-l într-un recipient de plastic cu câteva plicuri cu silicon. Îl va face să dureze mai mult.

Salvaţi telefonul căzut în apă

Dacă telefonul dumneavoastră cade în apă şi se udă, în loc să îl puneți într-un borcan cu orez, încercați acelaşi lucru cu plicurile de silicon. Umpleți un borcan cu ele şi puneţi-vă telefonul mobil acolo, va fi mult mai eficient.

Păstraţi-vă pozele vechi

De obicei, pozele vechi se deteriorează odată cu trecerea timpului, lucru care este destul de trist, pentru că ele sunt amintiri ale vremurilor trecute, foarte dragi sufletelor noastre. Puneți câteva plicuri cu gel de silicon în cutia cu poze vechi, ca să le păstrați fără să se deterioreze.

Împiedică degradarea trusei de machiaj

Fiecare femeie ar trebui să aibă câteva plicuri cu gel de silicon în trusa de machiaj pentru a împiedica degradarea pudrei.