Main menu

header

de Elena Nedelcu

În Italia, Austria şi Germania, uleiul de marmotă este un remediu popular în tratarea tendinitei cauzate de jocul de tenis sau de cel de golf. Acesta provine din pielea marmotei sălbatice, care trăieşte în Siberia, şi este 100% natural, fiind compus din trigliceride şi acizi graşi nesaturaţi. În general, uleiul de marmotă este indicat în tratarea diferitelor probleme ale pielii, în reumatism, dureri articulare şi inflamaţii musculare.

Bogat în cortizon
În medicina naturistă, uleiul de marmotă se recomandă în cazul durerilor cauzate de circulaţia deficitară, în reumatism, inflamaţii, crampe, lumbago, artrită, sciatică, degerături, arsuri, boli de piele şi gută. Chiar dacă sună ciudat, uleiul este natural şi are grijă de pielea traumatizată, deoarece reface necesarul de ulei natural din corp, conferă umiditate şi ajută la regenerarea celulară. Secretul constă în faptul că grăsimea marmotei conţine mai multe tipuri de cortizon natural, care se absoarbe foarte uşor în piele, ajungând astfel la punctele nevralgice.

Se face masaj zilnic
Din farmaciile din România se poate procura o cremă specială cu ulei de marmotă şi plante bio, recomandată împotriva inflamaţiilor musculare şi ale articulaţiilor şi eficientă împotriva reumatismului. Crema mai conţine şi ulei de migdale, de jojoba şi de rozmarin, care ajută la îmbunătăţirea regenerării celulare, netezind şi tonificând pielea. Pentru că uleiul de marmotă pur are numeroase beneficii şi acţionează ca un antiinflamator, şi această cremă pentru corp este la fel de eficientă. Aplicată zilnic, ajută în cazul articulaţiilor obosite, alcontracţiilor musculare din zona gâtului, al problemelor din zona coloanei vertebrale, al umerilor, al braţelor şi al picioarelor, în caz de artroză, reumatism, discopatii sau inflamaţii ale articulaţiilor şi pielii. Îi veţi observa efectul benefic şi relaxant chiar de la prima utilizare, când locul masat îşi recapătă mobilitatea, durerea se estompează, pielea devine mai netedă, iar circulaţia sangvină este activată.
Se recomandă masajul zilnic, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara înainte de culcare, până când crema este total absorbită de piele. Pentru un efect garantat, trebuie să o folosiţi timp de trei săptămâni, urmate de o pauză de o săptămână.

Atenţie! În timpul masajului evitaţi ochii şi zonele cu răni.

- Uleiul de marmotă se obţine prin topirea grăsimii acestui animal, la temperaturi de 95°C, timp de trei ore. Produsul este apoi încălzit la 80°C pentru minimum trei ore, separat de CO2 şi filtrat. Când este folosit, acesta este lipsit de culoare şi miros.