Main menu

header

de Elena Şerban

Cămara este un adevărat depozit de sănătate. Nu doar datorită alimentelor pe care le mâncăm, dar şi pentru că multe dintre produsele depozitate acolo pot fi de un real ajutor în tratarea unor mici probleme sau chiar afecţiuni mai grave. Şi dacă 45% dintre americani fac asta, de ce nu am încerca şi noi? Mai ales că e mult mai ieftin să te tratezi cu apă tonică sau cu bicarbonat de sodiu.

Apa tonică vă destinde
Dacă beţi înainte de culcare un pahar cu apă tonică, veţi calma rapid sindromul picioarelor neliniştite. Motivul îl constituie chinina din această băutură răcoritoare.
Infecţiile tractului urinar pot provoca probleme, mai ales reprezentantelor sexului frumos. De aceea, ele trebuie prevenite sau îndepărtate cât mai repede cu putinţă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, beţi în fiecare zi, o dată cu apariţia primelor simptome, o soluţie preparată dintr-un sfert de linguriţă cu bicarbonat de sodiu şi 200 de mililitri de apă. În acest fel, bacteriile ce cauzează infecţiile nu se multiplică. Totuşi, acest tratament nu elimină vizita obligatorie la medic.

Lămâia îndepărtează petele maronii
Mult utilizata lămâie nu e bună doar datorită conţinutului bogat în vitamina C care face foarte bine organismului. Ea poate şterge petele maronii de pe piele, cauzate de înaintarea în vârstă. În acest scop, nu trebuie decât să aplicaţi pe zonele cu probleme câteva felii de lămâie. Operaţiunea durează doar un sfert de oră zilnic şi trebuie efectuată timp de două-trei luni. Nu depăşiţi acest interval, deoarece riscaţi să vă cojiţi primul strat de piele!

Uleiul de măsline tratează eczemele
Mai nou, cercetătorii au aflat că mierea conţine trei componente capabile să vindece rănile: zahărul şi propolisul, care omoară bacteriile, şi peroxidul de hidrogen, un excelent dezinfectant. Mai mult, în contact cu aerul, mierea se usucă la suprafaţa rănii, formând cel mai bun bandaj natural.
Considerat aurul zeilor, uleiul de măsline tratează cu succes eczemele. Cum reuşeşte acest lucru? Simplu. Graţie antioxidanţilor pe care îi conţine. De asemenea, fiind folosit în stare pură, nu are chimicale iritante pentru piele. Pentru o eczemă de suprafaţă, este suficient să ungeţi zona. Dacă e un caz mai grav aplicaţi deasupra şi o faşă din plastic pe care o lăsaţi până dimineaţa.

Oţet de mere în caz de vânătăi
Pentru că oţetul din mere este un excelent antiinflamator natural, el poate fi folosit contra umflăturilor şi a vânătăilor. Astfel, ca să dezumflaţi zonele problematice aplicaţi puţin oţet. Dacă vi se pare că efectul nu e cel dorit, amestecaţi-l mai întâi cu albuş. Trebuie să păstraţi tamponul înmuiat pe umflătură 20 de minute.
Pentru sănătatea picioarelor preparaţi muşeţel sub formă de infuzie. Puneţi-o într-un lighean şi apoi ţineţi membrele în preparat circa un sfert de oră. După acest tratament, pielea uscată şi bătăturile se îndepărtează cu mare uşurinţă.

Ghimbir versus rău de maşină sau de avion
Folosit mai ales de chinezi, care i-au descoperit proprietăţile benefice încă de acum câteva mii de ani, ghimbirul este un remediu binecunoscut pentru durerile de stomac. Are efect bun şi în calmarea greţurilor matinale la femeile însărcinate, dar şi pentru eliminarea răului de mişcare întâlnit la călătoriile cu maşina sau cu avionul. Preparatul din ghimbir care ajută în aceste situaţii este ceaiul. Acesta se obţine dacă scufundaţi o rădăcină mică într-o cană cu apă fierbinte timp de zece minute.

Laptele asigură un somn liniştit

Cunoaştem faptul că laptele conţine calciu, bun pentru organism. Doar că până acum nu se ştia că acesta îndepărtează anxietatea. Pentru aceasta beţi înainte de culcare un pahar cu lapte călduţ (nu fierbinte!). Reţeta e confirmată şi de specialiştii psihiatri de la Centrul Naţional pentru Tratamentul Fobiilor, Anxietăţii şi Depresiei din Washington. Acest efect benefic e dat de aminoacidul triptofan, conţinut în lapte, care ajută la relaxare.