Main menu

header

de Florentina Ionescu

Albirea dinţilor este o problemă pentru majoritatea persoanelor. Fie că nu au ales pasta de dinţi potrivită, fie că nu acordă suficient timp periajului, mulţi se plâng că nu reuşesc sub nicio formă să aibă o dantură strălucitoare. De cealaltă parte, chiar şi unii dintre medici recunosc faptul că albirea dinţilor în cabinetul stomatologului nu e soluţia cea mai sănătoasă. Ei bine, nu vă mai faceţi griji. Specialiştii din SUA au descoperit un plasture ce albeşte dinţii.

A revoluţionat Statele Unite ale Americii
De acum nu mai e nevoie să staţi cu inima strânsă în fiecare dimineaţă când beţi cafeaua, pentru că se ştie că aceasta e principala cauză a îngălbenirii dinţilor. Specialiştii în medicină dentară din Statele Unite au găsit soluţia ideală pentru albirea danturii. Mai exact, e vorba despre nişte plasturi subţiri şi uşor de purtat, ce se aplică pe dinţi. Aceştia conţin un gel pe bază de peroxid, ce pătrunde în zona de formare a petelor, dar şi sub smalţ, pentru un efect vizibil de albire.

Protejează smalţul şi nu atacă protezele
De asemenea, e bine de ştiut că aceşti plasturi protejează smalţul şi nu dăunează lucrărilor proteice sau obturaţiilor de compozit. Ei conţin aproximativ aceleaşi ingrediente ca produsele profesionale pe care le folosesc medicii stomatologi în cabinete. Aplicarea unui plasture nu doare şi nu e nevoie de programare la dentist pentru ca dinţii să devină strălucitori. La noi, un pachet cu plasturi costă între 149 şi 399 de lei, preţ ce variază în funcţie de eficacitate şi de concentraţia substanţei active.

Dă rezultate în numai trei zile
Utilizarea este foarte simplă: plasturele se aplică pe dinţi şi se conformează formei lor. Poate fi purtat maximum 30 de minute, de două ori pe zi. Pentru un efect mai puternic nu vă spălaţi pe dinţi înainte de a-l aplica. După utilizare însă, periaţi-vă şi clătiţi-vă bine. Dacă respectaţi instrucţiunile de utilizare, în doar trei zile se vor vedea rezultatele. Dantura va fi strălucitoare pentru mai bine de 12 luni.

Respectaţi termenul de purtare

În cazul în care nu respectaţi termenul de purtare a plasturelui, adică maximum 30 de minute, dinţii pot deveni sensibili sau poate apărea un disconfort gingival. Persoanele care au lucrări proteice sau cele care nu au pete pe dinţi de la cafea, ci de la unele tratamente cu medicamente puternice trebuie să consulte mai întâi medicul stomatolog. Mai mult, cei care poartă aparat dentar nu au voie să folosească acest plasture şi nici copiii mai mici de 12 ani. În timp ce utilizaţi produsul nu trebuie să mâncaţi, să beţi şi nici măcar să dormiţi sau să fumaţi!