Main menu

header

de Elena Şerban

Deşi se ştie că, în general, medicamentele fac bine organismului, dacă sunt luate conform prescripţiei medicului, nu este mereu aşa. Vorbim aici despre nişte „doftorii” ce provoacă nici mai mult, nici mai puţin decât… degradarea amprentelor digitale!

Bolnavii, verificaţi „la sânge” de vameşii americani
Potrivit unui studiu publicat recent în „Analele Oncologiei”, s-au înregistrat situaţii în care pacienţii care au folosit acele medicamente s-au trezit că nu pot intra pe teritoriul SUA! În urma tragediilor de la 11 septembrie 2001, s-a decis ca oricărei persoane care intră pe teritoriul american să i se verifice amprentele.
Situaţia cea mai dificilă ce s-a înregistrat cel mai recent a fost a unui pacient care a fost obligat să stea patru ore pentru verificări înainte de a intra în SUA. Cazul a fost lămurit abia după ce medicul pacientului a confirmat că bărbatul urmează un tratament cu Capecitabină, şi din acest motiv amprentele sale sunt uşor degradate. Din acest motiv, medicul Eng-Huat Tan, din Singapore, recomandă tuturor bolnavilor de cancer care sunt trataţi cu medicamentul respectiv şi care doresc să călătorească în Statele Unite, să poarte asupra lor un bilet din partea medicului care îi tratează.

Efect secundar bizar
Medicul care profesează la Centrul Naţional de Oncologie din Singapore a declarat că mai mulţi dintre pacienţii săi au raportat degradarea amprentelor digitale şi o parte dintre aceştia a avut probleme la Vamă, când au călătorit în Statele Unite.
Capecitabina este folosită în mod frecvent în tratamentul mai multor tipuri de cancer, însă provoacă inflamaţii cronice ale palmelor şi tălpilor, cauzând uneori descuamarea pielii, dar şi apariţia unor băşici şi a unor hemoragii la nivelul epidermei. În timp, acestea pot conduce la dispariţia completă a amprentelor digitale.