Main menu

header

  Cum criza economică îşi arată efectele din ce în ce mai mult, specialiştii confirmă un adevăr dureros: numărul persoanelor bolnave de depresie a crescut simţitor. Netratată la timp, această suferinţă duce la îmbolnăviri fizice şi psihice adesea necruţătoare. Despre cea mai bună terapie în lupta împotriva depresiei, terapia cu esenţe florale Bach, în rândurile ce urmează.

Ne induc o stare de linişte

  Originară din China antică, metoda a intrat ulterior în graţiile lui Platon şi Socrate, care foloseau roua ce acoperea petalele florilor, pentru alinarea stărilor emoţionale. În secolul al XX-lea, renumitul doctor Edward Bach revoluţionează sistemul medical, utilizând un sistem terapeutic ce pune accent exclusiv pe esenţele florilor. „Metoda se bazează pe folosirea a 38 de remedii naturale din flori, care au efect asupra vibraţiilor energetice cele mai subtile ale omului. Esenţele florale acţionează cu delicateţe asupra psihicului uman, neutralizând influenţa emoţiilor negative şi restabilind astfel echilibrul mental. În felul acesta, ele ne induc o stare de linişte şi de bună dispoziţie, ne ajută să depăşim mai uşor blocajele mentale ce apar în situaţii de stres. De exemplu, lipsa locurilor de muncă, salariile nesigure, lumea deprimată din jurul nostru, atmosfera generală de nesiguranţă, toate acestea au efecte dezastruoase asupra sănătăţii, afectând psihicul şi prin acesta corpul fizic. Sunt tot mai frecvente depresiile nevrotice, anxietatea şi atacurile de panică. Pacientul simte tremurături puternice, dureri de coaste şi de inimă, frică de a ieşi singur din casă şi multe altele, având senzaţia că se sfârşeşte în următorul moment. Neluate în seamă, simptomele se agravează, iar pacientul se poate trezi peste noapte că s-a îmbolnăvit de ulcer gastric, diabet, hipertensiune şi chiar cancer”, afirmă doctor inginer Alexandru Pap, specialist în terapia cu esenţe florale Bach.

Pesimiştii, cei mai afectaţi

  Persoanele pesimiste sunt cel mai predispuse să se îmbolnăvească, cei care se subapreciază (persoanele etichetate în copilărie cu apelativul „nu eşti bun de nimic”), cei care au avut eşecuri în viaţă, oamenii cu conştiinţă slabă, cei cu labilitate afectivă, dar şi persoanele care sunt lipsite de răbdare sau cele imature psihoafectiv. „Vrem, nu vrem, ne aflăm în criză economică. Atunci când omul află că se găseşte pe lista de concedieri se gândeşte la tot ce e mai rău şi îşi face un întreg scenariu negativ vizavi de perioada ce va urma. Aceste stări duc la pesimism, iar până la depresie nu mai e decât un pas. În acele momente, persoana în cauză percepe subiectiv toate lucrurile, iar starea sa duce în cele mai multe cazuri la tentative de sinucidere şi chiar la sinucidere. De aceste simptome sunt afectate toate categoriile de persoane, de la preşedinţi până la ultimii muncitori. Dacă situaţia economică poate fi readusă la nivel normal, într-un timp relativ îndelungat, toate consecinţele menţionate mai sus pot fi tratate cu succes în timp foarte scurt, cu cheltuieli minime, folosindu-se în acest scop esenţele florale Bach”, menţionează doctor Alexandru Pap.

Înving depresia în mod natural

  Esenţele florale Bach sunt excelente pentru a scăpa definitiv de teamă, nesiguranţă, interes deficitar faţă de prezent, singurătate, suprasensibilitate pentru idei şi influenţe, lipsă de curaj şi disperare, dar şi de grija exagerată pentru binele altora. „Pentru a ne vindeca nu este de ajuns să înlăturăm simptomele, ci să cunoaştem ce ni se întâmplă. Cheia spre vindecare este să încercăm să aflăm unde greşim şi să ne corectăm greşeala. Aici ne ajută esenţele florale Bach! Să facem progrese în suflet şi în minte, iar binele se reflectă imediat şi în corpul fizic”, ne mai spune Alexandru Pap. „Porţia” terapeutică pentru fiecare pacient în parte este preparată de specialist dintr-o anumită cantitate de apă de izvor şi alcool, la care se adaugă un anumit număr de picături din esenţa-mamă. Administrarea picăturilor se face zilnic, de obicei de patru ori: dimineaţa pe stomacul gol, înainte de masa de prânz, înainte de cină şi seara, înainte de culcare. Picăturile se iau dizolvate în puţină apă sau picurate direct pe limbă.
Indicate femeilor însărcinate şi copiilor
  Teama de nou şi anxietatea cu care se confruntă femeile însărcinate dispar de asemenea cu esenţele florale Bach, acestea fiind excelente şi totodată inofensive pentru puiul de om din pântecele mamei. Potrivit doctorului inginer Alexandru Pap, de esenţele florale Bach pot beneficia şi copiii care sunt supăraţi fără motiv sau plâng des, refuzând consolarea mamei. Acestea sunt extrem de utile şi micuţilor care nu suportă să fie singuri şi au un ataşament excesiv faţă de persoanele din jur. Adolescenţii pot învinge frica de examene şi sentimentul că nu sunt plăcuţi de cei din jur tot cu esenţele florale Bach. De asemenea, acestea sunt un remediu excelent pentru femeile care suferă de lipsă de energie şi de dorinţă sexuală, tratând totodată şi simptomele depresive cauzate de disconfortul premenstrual.
Carmen Ciripoiu
Vindecă dependenţa de alcool

  Bărbaţii suprasolicitaţi care cad pradă stresului şi bolilor psihosomatice, dar şi persoanele în vârstă îşi recapătă vitalitatea şi optimismul recurgând la tratamentele florale. Dependenţa de mâncare, de alcool sau de droguri ne arată că ignorăm o realitate care nu ne place, dar esenţele florale Bach ne ajută s-o depăşim cu bine.

  Nu în ultimul rând, pentru câini sau pisici temătoare, supuse, care ţin mereu coada între picioare, dar şi pentru cele care suferă după pierderea stăpânilor sau a puilor, esenţele florale sunt deosebit de eficiente. Specialistul Alexandru Pap poate fi contactat la numărul de telefon 021/312.06.02.